Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την αναίρεση του βουλεύματος ζητά ο Εφραίμ

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αναίρεση. Στην αίτηση επισημαίνεται ότι το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Την αναίρεση του βουλεύματος  ζητά ο Εφραίμ

Αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις 14 άτομα, μεταξύ των οποίων, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, ο Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετα από αίτημα του ηγούμενου Ευφραίμ, του μοναχού Αρσένιου αλλα και του δικηγορικού γραφείου του εκ των κατηγορουμένων Δημήτριου Πελέκη.

Η αναίρεση θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Στην αίτηση επισημαίνεται ότι το επίμαχο βούλευμα πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και μη ορθή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, υπογραμμίζεται ότι δεν θεμελιώνεται με επαρκή αιτιολογία το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας το οποίο αποδίδεται στους δύο μοναχούς, αφού δεν εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο έπεισαν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις "ιερές" ανταλλαγές.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι ο πρόσφατος νόμος 4170/2013 προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και συνεπώς δεν μπορούν να είναι κατηγορούμενοι, ενώ για τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη τονίζεται ότι το βούλευμα πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναλύεται πως γνώριζε ότι τα ακίνητα δεν ήταν της Μονής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v