Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 14 στη ΚΕΕΛΠΝΟ

Oι 14 συνολικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση παρανόμων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 14 στη ΚΕΕΛΠΝΟ
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι 14 συνολικά κατηγορούμενοι στην υπόθεση παρανόμων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για τον πρόεδρο και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και δύο υπαλλήλους οι οποίοι κατηγορούνται για τρία κακουργήματα -απιστία στην υπηρεσία, απάτη και ψευδή βεβαίωση με βάση τις διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου. Η ζημία που σύμφωνα με την κατηγορία έχει υποστεί το Δημόσιο ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου . Σύμφωνα με την κατηγορία, το 2005 έγιναν στον Οργανισμό απευθείας προσλήψεις 140 υπαλλήλων, κατά παράβαση της διαδικασίας που προέβλεπε η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην πλειοψηφία τους μάλιστα οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν, στη συνέχεια αποσπάστηκαν σε διάφορες άλλες υπηρεσίες Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι σε ορισμένες περιπτώσεις οι προσληφθέντες πληρώθηκαν και αναδρομικά,πριν καν αναλάβουν τα καθήκοντα τους.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός οτι ενώ οι προσλήψεις έγιναν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2005 ,εν τούτοις όλοι εμφανίζονται να έχουν προσληφθεί από τις 23 Μαϊου 2005.

Επιπλέον, μια πτυχή της υπόθεσης αφορά στη χορήγηση επιδόματος σε γιατρό ύψους 2.200 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να το εισπράττει. Όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες του αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v