Σουλτς: Πρώτη προτεραιότητα οι δουλειές για νέους

Ο γερμανός πολιτικός υπογράμμισε ότι για να αξιοποιηθούν οι τεράστιες προοπτικές των εν λόγω χωρών, θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Βορρά και Νότου, μεταξύ των πολιτών, αλλά και των πολιτικών των χωρών.

Σουλτς: Πρώτη προτεραιότητα οι δουλειές για νέους

Οι θέσεις εργασίας για τους νέους θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα στη στρατηγική ανάπτυξης των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής. 

Δεύτερη προτεραιότητα, σημείωσε, είναι να ξεπεραστεί η κρίση ρευστότητας. 

Ο γερμανός πολιτικός υπογράμμισε ότι για να αξιοποιηθούν οι τεράστιες προοπτικές των εν λόγω χωρών, θα πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Βορρά και Νότου, μεταξύ των πολιτών, αλλά και στις πολιτικές των χωρών.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η λύση θα βρεθεί μέσω μικρών βημάτων και υπομονής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε υπέρ της επανέναναρξης των διαπραγματεύσεων, το ταχύτερο δυνατό και κάλεσε την τουρκική πλευρά να πάρει σαφή και εποικοδομητική θέση.

Το ενεργειακό ζήτημα, τόνισε ο κ.Σουλτς, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Κύπρου, ενώ τα επόμενα είκοσι με τριάντα χρόνια η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν σοβαρή πιθανότητα να γίνουν πάροχοι ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v