Τρεις σύμβουλοι για ΟΤΕ, Τα σχέδια για ΟΛΠ-ΟΛΘ

H Eλλάδα θα επιλέξει τρεις συμβούλους για την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ, από το 38% που διατηρεί το Δημόσιο, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για το 2007, είπε ο υπουργός Οικονομίας την Τρίτη.

Τρεις σύμβουλοι για ΟΤΕ,  Τα σχέδια για ΟΛΠ-ΟΛΘ
H Eλλάδα θα επιλέξει τρεις συμβούλους για την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ, από το 38% που διατηρεί το Δημόσιο, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για το 2007, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στις Βρυξέλλες.

”Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες και όλες τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες επίσης και θα επιλέξουμε δύο συμβούλους με εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες μεταξύ των ξένων τραπεζών και μία ελληνική τράπεζα, έτσι θα είναι μία ομάδα από τρεις”, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Δήλωσε επίσης ότι η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων θα συνέλθει την Πέμπτη για να επιλέξει τους συμβούλους.

”Θα μας συμβουλεύσουν για την καλύτερη δυνατή διαδικασία και μία από τις εντολές τους θα είναι να διερευνήσουν το πιθανό ενδιαφέρον εδραιωμένων τηλεπικοινωνιακών εταιριών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι θα ήθελε η διαδικασία ιδιωτικοποίησης να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2007. Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσουμε τόσο πολύ. Έως σήμερα, στις αποκρατικοποιήσεις μας, ήμασταν ικανοί να επιτύχουμε τις προθεσμίες, έτσι ελπίζω ότι θα επιτύχουμε και αυτή τη φορά”, πρόσθεσε.

--- Τα σχέδια για ΟΛΠ-ΟΛΘ

Η Ελλάδα επιδιώκει επίσης να προσελκύσει επενδυτές και για τα μεγαλύτερα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και θα προσλάβει συμβούλους και γι’ αυτό το έργο.

”Η προτεραιότητά μας είναι να έχουμε μία ανοιχτή διαδικασία και να προσελκύσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη, πιθανόν ναυτιλιακές εταιρίες, να μας βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Λιμανιού του Πειραιά”, είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναζητεί εταιρία που θα χρησιμοποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως κόμβο με σκοπό να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για μεταφόρτωση προς την Μαύρη Θάλασσα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προσλάβει τους συμβούλους έως τα τέλη του έτους. ”Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε την διαδικασία τους επόμενους έξι μήνες”, επισήμανε ο κ. Αλογοσκούφης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v