Γεωργιάδης: Δεν παίρνει ευθύνη για Ερ. Σταυρό & Ντυνάν

Σε συνάντηση με το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), παρέλαβε υπόμνημα της προσωρινής Διοίκησης του ΕΕΣ με το αίτημα για βοήθεια και στήριξη. Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι.

Γεωργιάδης: Δεν παίρνει ευθύνη για Ερ. Σταυρό & Ντυνάν

Δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την πορεία του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Οπως μεταδίδει το iatronet.gr, o υπουργός, συναντήθηκε σήμερα με την προσωρινή Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) -που ορίσθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών- και τον Πρόεδρό της, Σεβασμιώτατο κ. Παύλο, Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέθεσε συνοπτικά στο προσωρινό Δ.Σ. του ΕΕΣ την υφιστάμενη κατάσταση του ΕΕΣ και του νοσοκομείου ‘Ερρίκος Ντυνάν’ και εστίασε στη σημασία της συνεννόησης και της συνεργασίας του προσωρινού Δ.Σ. με την ηγεσία του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, παρέλαβε υπόμνημα της προσωρινής Διοίκησης του ΕΕΣ με το αίτημα για βοήθεια και στήριξη.

Όμως, επανέλαβε ότι ‘λόγω της νομικής του υποστάσεως, αλλά και της διεθνούς διαστάσεως του θέματος, η κυβέρνηση οφείλει να εφεσιβάλει την απόφαση συγκροτήσεως σε Σώμα τού προσωρινού Δ.Σ.’, ενώ σημείωσε πως ‘δεν αναλαμβάνει ευθύνη για την περαιτέρω πορεία του ΕΕΣ και του νοσοκομείου ‘Ερρίκος Ντυνάν’, η οποία βαρύνει αποκλειστικά τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ.’.

Καταγγελίες προσλήψεων

Στο μεταξύ, προσλήψεις γιατρών και προσωπικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, τη στιγμή που οι ήδη υφιστάμενοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου παραμένουν απλήρωτοι επί εννέα μήνες!

Με επιστολή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου, ζητούν την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας ότι ‘παρ' όλες τις διαθέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης να μείνει το Νοσοκομείο ‘Ερρίκος Ντυνάν’ ανοικτό εδώ και τριάμισι χρόνια, αυτό καθημερινά καταρρέει όλο και περισσότερο, εξαιτίας των παιχνιδιών τακτικής της ‘αεικίνητης’ και ‘αποτελεσματικής’ Διοίκησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ)’.

Στην επιστολή, που απευθύνεται στον κ. Κ. Μπούρα στο Γραφείο Πρωθυπουργού και και στον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, επισημαίνεται ότι η κατάσταση των εργαζομένων είναι ήδη γνωστή. Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες, ενώ οι μοναδικές εκταμιεύσεις μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο γίνονται αποκλειστικά κατόπιν παρεμβάσεων του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και των άμεσων ενεργειών της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν πως ‘το ΔΣ και η Διοίκηση του ΚΙΕΝ από την άλλη, ακολουθώντας τη δική τους ‘στρατηγική’ προχωρούν σε προσλήψεις έμμισθων ιατρών σε κλινικές που υπάρχουν ήδη έμμισθοι ιατροί, οι οποίοι εδώ και μήνες, ενώ διατηρούν την αποκλειστική και έμμισθη σχέση εργασίας με το ΚΙΕΝ, εργάζονται σε ανταγωνιστικά Θεραπευτήρια και κλινικές, χρησιμοποιώντας όμως τα γραφεία τους στο Ντυνάν για να κάνουν ιδιωτικά ιατρεία. Επίσης προσλαμβάνουν προσωπικό, με στόχο τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του αγώνα των εργαζομένων.

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως ενώ η Κυβέρνηση προσπαθεί να βοηθήσει με όλα τα έννομα μέσα που διαθέτει τους εργαζομένους και την λειτουργία του Νοσοκομείου, ώστε αυτό να μείνει ανοικτό και να παρέχει άριστες υπηρεσίες στον ΄Ελληνα πολίτη, η Διοίκηση του ΚΙΕΝ συνεχίζει να πληρώνει ιατρούς που δουλεύουν αλλού και να αλλάζει τη σχέση εργασίας σε ιατρούς από εξωτερικούς συνεργάτες σε έμμισθους.

Γι΄ αυτό, ο Σύλλογος των εργαζομένων τονίζει πως εκ του αποτελέσματος η Διοίκηση έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται τους εργαζομένους της που παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το Νοσοκομείο ανοικτό, και είναι ανίκανη να το βγάλει από το αδιέξοδο που το έχει φέρει.

Έτσι, καλεί την Κυβέρνηση σε άμεση παρέμβαση για τη διαχείριση του νοσοκομείου από το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v