Χρηματιστήριο: Προετοιμασία για νέα υψηλά

Η επόμενη αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη είναι πλέον οι 1.300 μονάδες, αν και στην περιοχή των 1.200 θα υπάρξει ακόμα μάχη. Για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Large Cap ο επόμενος στόχος είναι οι 400 μονάδες.

Χρηματιστήριο: Προετοιμασία για νέα υψηλά
Οι 1.190 μονάδες μπορούν να αποτελέσουν το ορμητήριο των αγοραστών στην προσπάθειά τους να ξεκινήσουν με το δεξί τον προτελευταίο μήνα του έτους. Το κλείσιμο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη λίγο χαμηλότερα από τις 1.190 μονάδες, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έλαβε χώρα δείχνουν ότι η αγορά προετοιμάζει κίνηση προς νέα υψηλά.

Ο Οκτώβριος, από την πλευρά του, αν και είθισται να αποτελεί μήνα εφιάλτη για την ελληνική αγορά, κύλησε με καταιγιστικό ρυθμό για τους αγοραστές. Μπόρεσαν όχι μόνο να κυριαρχήσουν στις 18 από τις 22 συνεδριάσεις του μήνα, αλλά και να σημειώσουν κέρδη 17,17%, τα οποία είναι και τα υψηλότερα που έχει καταγράψει ο δείκτης από τον Ιούλιο του 2010. Παράλληλα, η εκτίναξη στους όγκους των συναλλαγών ήταν το κλειδί για την κίνηση προς τα υψηλά του Μαΐου.

Η επόμενη αντίσταση για τον Γενικό Δείκτη είναι πλέον οι 1.300 μονάδες, αν και στην περιοχή των 1.200 θα υπάρξει ακόμα μάχη. Η διόρθωση μέχρι και τις 1.060-1.070 μονάδες κρατάει την ανοδική κίνηση ανέπαφη, αλλά πιο πιθανό σημείο απορρόφησης των πιέσεων είναι το επίπεδο των 1.100 μονάδων. Μέχρι στιγμής, όλες οι ενδοσυνεδριακές πιέσεις απορροφήθηκαν στη ζώνη των 1.140.

Λιγότερο ξεκάθαρη η εικόνα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μηνιαία απόδοση 14,89%. Ο δείκτης των blue chips, παρότι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης μπόρεσε να ξεπεράσει τα υψηλά του Μαΐου, έδειξε να μην μπορεί να αναμετρηθεί για την ώρα, με την αντίσταση στις 400 μονάδες.

Για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Large Cap, ο επόμενος στόχος είναι οι 400 μονάδες και ο αμέσως επόμενος το υψηλό του Μαΐου και οι 411 μονάδες. Οι αντιστοιχία των 1.300 μονάδων του Γενικού Δείκτη είναι οι 430 σε επίπεδο FTSE/Athex Large Cap.

Στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στήριξη μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει σε όλα τα profit taking οι 380 μονάδες, ενώ υπάρχει και το επίπεδο των 365 ως σημαντικό οχυρό των αγοραστών.

Οι 365 μονάδες τίθενται ως το χαμηλό όριο στήριξης, ενώ το ενδεχόμενο διόρθωσης προς τις 355 θα θέσει σε κίνδυνο τη βραχυπρόθεσμη ανοδική φορά της αγοράς.

Τέλος, για τον τραπεζικό δείκτη, που έχει δώσει σημαντικά κέρδη, οι βραχυπρόθεσμες στηρίξεις είναι στις 180 και στις 175 μονάδες, ενώ σε μεγαλύτερη πίεση το χαμηλό της 8ης Οκτωβρίου στις 168 μονάδες έχει τη σημασία του.

Τραπεζικός δείκτης

Δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v