Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H πρόταση ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο

Στον συντελεστή πρόσοψης και παλαιότητας εστιάζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το φόρο ακινήτων. Οι αλλαγές που προτείνονται.

H πρόταση ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο

Πέντε αλλαγές προτείνει το ΠΑΣΟΚ για τον φόρο ακινήτων. Εστιάζει στον συντελεστή πρόσοψης και παλαιότητας και στις περιπτώσεις αναστολής της πληρωμής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνεται τόσο κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης όσο και κατά τη συζήτηση στη Βουλή και άλλες ουσιαστικές βελτιώσεις, όπως:

Α) Τη μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστή Πρόσοψης στα «τυφλά» ακίνητα (κυρίως σε διαμέρισμα σε φωταγωγό).
Β) Τη μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστής Παλαιότητας για τα κτίσματα άνω των 50 ετών.
Γ) Τη διάκριση των αρδευόμενων ή μη ελαιοκαλλιεργειών και δενδροκαλλιεργειών με αντίστοιχη πρόταση για μείωση του Συντελεστή Χρήσης των μη αρδευόμενων.
Δ) Την εξέταση εκπτώσεων και αναστολής πληρωμής φόρου με κοινωνικά κριτήρια ειδικών κατηγοριών πχ. Αύξηση του εισοδηματικού ορίου των 7.000 ευρώ.
Ε) Σχετικά με τη χορήγηση αναστολής καταβολής του οφειλόμενου φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα, προτείναμε το εξής: α) τη διατήρηση του 30% μείωσης του συνολικού κύκλου εργασιών σε σχέση με το προηγούμενο με αυτό φορολογικό έτος για τις προσωπικές εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ κλπ) β) την αύξηση σε 50% για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) γ) τη ΜΗ χορήγηση αναστολής για τις εξωχώριες εταιρείες (off shore).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v