Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CoLab: Το εργαστήρι των ελληνικών Start-Ups

Πώς λειτουργεί ο πρώτος συνεργατικός χώρος εργασίας στην Ελλάδα. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες. Τι δηλώνει ο ιδρυτής αλλά και άτομα που δραστηριοποιούνται στο CoLab. Oι δυνατότητες εκπαίδευσης.

CoLab: Το εργαστήρι των ελληνικών Start-Ups

Στο κέντρο της Αθήνας από το 2010 λειτουργεί το CoLab workspace (Collaboration Laboratory) το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθεροι επαγγελματίες και διάφορες ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τεχνολογικού επιχειρείν και θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους start-up.

Όπως αναφέρει στο SBC ο Σπ. Καπετανάκης (ιδρυτής του CoLab), είναι ο πρώτος συνεργατικός χώρος εργασίας που παρέχει βασικές υπηρεσίες σε άτομα που θέλουν να επιτύχουν το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πέρα από την Αθήνα, αντίστοιχος χώρος λειτουργεί στα Χανιά, ενώ προβλέπεται να ανοίξει στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Πάτρα.

Στο εργαστήρι λειτουργεί και κομμάτι academy ως φορέας αύξησης δεξιοτήτων σε τομείς και ιδέες που χρειάζεται η αγορά. Αρχικά δημιουργούνται ομάδες ανθρώπων με παρόμοιο υπόβαθρο και ίδιες ανάγκες για εξειδικευμένη εκπαίδευση σε κάποιον τομέα. Οι εκπαιδευτές διδάσκουν διαδραστικά τους συμμετέχοντες, με τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ομάδας. Πάντα ανατίθεται ένα μεγάλο project, πέρα από τα μικρά του κάθε course, που οι ομάδες πρέπει να ολοκληρώσουν στο πέρας κάθε workshop. 

Όπως τονίζουν νέοι επιχειρηματίες, στο CoLab προάγεται η συνεργασία μεταξύ μελών αλλά και διαφορετικών εταιριών.

Άτομα με παρόμοιες ανησυχίες στεγάζονται στον ίδιο χώρο και μπορούν να λύνουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπογραμμίζει ο Θ. Μακρής της Trebbble.

To CoLab δίνει λύση και σε άλλα πιο πρακτικά ζητήματα, αναφέρει ο κ. Στ. Βασδέκης, συνιδρυτής της TravelMyth.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας νέος επιχειρηματίες στο CoLab δεν θα αποσπάται με θέματα διαχείρισης του κτιρίου όπως το ρεύμα, το νερό ή η γενική καθαριότητα.

Στις εταιρίες που χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν το CoLab είναι, μεταξύ άλλων, οι Taxibeat, Bugsence (εφαρμογές για κινητή τηλεφωνία), Close The Loop (παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών).

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v