Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lufthansa: Αυξάνεται η ζήτηση για... Ελλάδα

Η κρίση, κρίση αλλά και τα ταξίδια, ταξίδια. Σταθερή αύξηση των ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και την Αμερική καταγράφει η γερμανική αεροπορική εταιρεία. Στα αεροσκάφη της μπαίνουν προϊόντα της ΚΟΡΡΕΣ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Lufthansa: Αυξάνεται η ζήτηση για... Ελλάδα

Σχεδόν αλώβητη από την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια παραμένει η δραστηριότητα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, η οποία βλέπει να κινείται συνεχώς ανοδικά η ταξιδιωτική ζήτηση από την Ελλάδα προς τους προορισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής που εξυπηρετεί.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της Lufthansa Passenger Airlines κ. Jens Bischof η εταιρεία τελευταίους μήνες καταγράφει σταθερή αύξηση των ταξιδιωτών της από την Ελλάδα προς Ευρώπη – Αμερική αλλά και αντίστροφα.

Μάλιστα για πρώτη φορά σημειώνεται σημαντική αύξηση των επιβατών από τη Βόρεια Αμερική, γεγονός που το στέλεχος της Lufthansa χαρακτήρισε ως θετικό σημάδι για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Η Lufthansa δεν είναι η πρώτη ξένη αεροπορική εταιρεία που το τελευταίο διάστημα και παρά την οικονομική κρίση διαβλέπει σοβαρές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Πρόσφατα η Emirates ανακοίνωσε ότι το δρομολόγιο της Αθήνας είναι το πιο κερδοφόρο της Ευρώπης.

Επίσης την επαναδραστηριοποίησή της στην γραμμή της Αθήνας, έστω και εποχικά, ανακοίνωσε και η Singapore, ενώ η ελληνική πρωτεύουσα ξαναμπαίνει σταδιακά στα πλάνα αρκετών αεροπορικών εταιρειών, όπως δείχνουν και τα στοιχεία από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Θετική εξέλιξη το deal OA – Aegean

Ο κ. Bischof ερωτηθείς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τη συγκέντρωση που καταγράφεται στην ελληνική αεροπορική αγορά, μετά την έγκριση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines, εκτίμησε ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη που θα δώσει καλές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως «η Lufthansa γνωρίζει ότι τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς ισχυρούς συνεργάτες και μακροχρόνιες συνεργασίες, που αποφέρουν σταθερά και καρποφόρα αποτελέσματα... ακόμη και σε εποχές μεγάλων προκλήσεων».

Συνεργασία με την Korres

Εν τω μεταξύ με τα φτερά των αεροσκαφών της Lufthansa θα «πετούν» πλέον και τα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας Korres. Τα προϊόντα της εταιρείας που είναι ένα όνομα διεθνώς καταξιωμένο στο χώρο των φυσικών προϊόντων θα προσφέρονται στους επιβάτες της εταιρείας. Η συνεργασία και θα καλύψει όλο το διεθνές δίκτυο. Για τους σκοπούς της συγκεκριμένης σύμπραξης, μάλιστα, σχεδιάστηκε νέα συσκευασία του προϊόντος, που αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία και ιδιαίτερο design της ΚΟΡΡΕΣ.

Με αφορμή την νέα συνεργασία στην εκδήλωση της Lufthansa παραβρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της KORRES Natural Products S.A. κ. Δημήτριος Βιδάκης

Επένδυση 14 δισ. ευρώ

Τα στελέχη της Lufthansa που βρέθηκαν στην Αθήνα αναφέρθηκαν και στα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας που περιλαμβάνουν συνολική επένδυση 14 δισ. ευρώ για την προμήθεια 59 νέων αεροσκαφών, που θα αντικαταστήσουν παλαιότερα αεροσκάφη ως το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v