ΣΒΑΠ: Με προσοχή οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό

Κάθε παρέμβαση στο ασφαλιστικό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες θετικές ή αρνητικές στις επιχειρήσεις, οπότε οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι προσεκτικές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ με αφορμή τις συζητήσεις για το έλλειμμα του ΟΑΕΕ.

ΣΒΑΠ: Με προσοχή οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό

Σε καλόπιστο διάλογο με τις παραγωγικές τάξεις κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτριος Μαθιός, με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαθιός, οι όποιοι χειρισμοί στο θέμα των ελλειμμάτων πρέπει να είναι αποτέλεσμα σφαιρικής μελέτης και οι παρεμβάσεις προσεκτικές ώστε να επουλωθεί η αιμορραγούσα πληγή του ασφαλιστικού, χωρίς όμως να προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο επιχειρηματικό πεδίο.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΒΑΠ:

«Κάθε παρέμβαση στο γενικότερο και πολύπλευρο πρόβλημα του ασφαλιστικού, από τις εισφορές μέχρι τα ελλείμματα των Ταμείων ασφάλισης επιχειρήσεων αλλά και επιχειρηματιών, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες θετικές ή αρνητικές σε όλο το επιχειρηματικό κύκλωμα, με συνέπειες και στην παραγωγή και στις επενδύσεις και στις εξαγωγές. Για τον λόγο αυτό οι χειρισμοί πρέπει να είναι αποτέλεσμα σφαιρικής μελέτης και οι παρεμβάσεις προσεκτικές».

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και για το ασφαλιστικό και ειδικότερα λόγω των συζητήσεων που κορυφώνονται για τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ, που αποτελεί φορέα ασφάλισης επιχειρηματιών.

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε στη δήλωσή του: «Είναι αναγκαίο να έχουμε περίσκεψη στη διαχείριση των ελλειμμάτων μέσα από διάλογο και με τις παραγωγικές τάξεις, ώστε η αιμορραγούσα πληγή του ασφαλιστικού να επουλωθεί χωρίς να προκληθούν ανεπανόρθωτες και χρονίζουσες ασθένειες. Οι παραγωγικές τάξεις έχουν και συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις που επιβάλλεται να τις ακούσει και να τις προσέξει η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν στο πλαίσιο ενός καλόπιστου διαλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v