Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα απολογία Σμπώκου για μαύρο χρήμα

ην ίδια ώρα, οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος ετοιμάζονται να ανοίξουν την δικογραφία της σύναψης της σύμβασης των υποβρυχίων. Για το σκοπό αυτό θα έχουν συνάντηση με ευρωπαϊους συναδέλφους τους.

Νέα απολογία Σμπώκου για μαύρο χρήμα

Απολογήθηκε για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο πρωην γ.γ. εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 16 ετών για την υπόθεση του "μαύρου χρήματος" από τα εξοπλιστικά συστήματα με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. 

Η νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά την σύναψη των συμβάσεων των Tor M1. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Γ. Σμπώκος είχε ζητήσει από τον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση των Τor M1, Γιώργο Κάμαρη να χρησιμοποιήσει μία εταιρία συμφερόντων του-με το όνομα Glavis International, στην οποία κατέληξαν 12.247.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας από τον Βλάσιο Καμπούρογλου και την ρωσική εταιρία ANTEY, η οποία προμήθευσε τους πυραύλους στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Σμπώκος αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η δικογραφία για τα Tor M1 αναμένεται σύντομα να κλείσει προκειμένου να πάρει το δρόμο για έκδοση βουλεύματος, αφού έχουν απολογηθεί σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των άλλων, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, οι χρηματιστές Γιώργος και Πέτρος Χριστοδουλίδης, κ.ά

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές Μαλλής και Σταυρόπουλος ετοιμάζονται να ανοίξουν την δικογραφία της σύναψης της σύμβασης των υποβρυχίων, καλώντας σε απολογία δύο πρόσωπα που φέρονται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Αβατάγγελο και Γ. Ματαντό, υπευθύνους εταιριών που φέρεται ότι μεσολάβησαν στο μοίρασμα του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται το Νοέμβριο να συναντηθούν στη Χάγη με συναδέλφους τους από την Ελβετία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία, προκειμένου να ζητήσουν το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με αποδέκτες μιζών από τις συμβάσεις των υποβρυχίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v