Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση έως 29 Νοεμβρίου για Ελληνικό

Πυκνώνουν οι φήμες περί συζητήσεων μεταξύ των τεσσάρων ομίλων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Ελληνικό. Οι πιθανοί συνδυασμοί και οι αιτίες για τη νέα... παράταση. Έρχεται νέος διαγωνισμός για τρία ακόμη ακίνητα στο εξωτερικό.

Παράταση έως 29 Νοεμβρίου για Ελληνικό

Νέα παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 29 Νοεμβρίου λαμβάνουν οι τέσσερις όμιλοι που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού για το Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) θα κάνει δεκτό το αίτημα των υποψηφίων, οι οποίοι αρχικά έπρεπε να υποβάλλουν τις προσφορές την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

Στελέχη που παρακολουθούν τη διαδικασία υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αποχώρησης κάποιων εκ των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε και συγκεκριμένες πληροφορίες περί υποβολής κοινής προσφοράς από δύο ή περισσότερα σχήματα.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες πυκνώνουν οι φήμες περί συζητήσεων μεταξύ των τεσσάρων ομίλων, της Qatari Diar (Κατάρ), της βρετανικής London & Regional Properties, της ισραηλινής Elbit και της Lamda Development.

Μεταξύ των συνδυασμών που έχουν ακουστεί είναι ένα ενιαίο σχήμα του Κατάρ με την London & Regional Properties των δισεκατομμυριούχων Ian και Richard Livingstone και η πιθανότητα συνεργασίας της Elbit με την Lamda Development. Η τελευταία φέρεται να έχει συζητήσει και με το Κατάρ, χωρίς καμία από τις συγκεκριμένες πληροφορίες να έχει διασταυρωθεί.

Αρχικά οι δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό (η ιστορία αξιοποίησης του οποίου είχε ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου και το περίφημο «μνημόνιο των πέντε δισ. ευρώ» που είχε υπογραφεί στη Νέα Υόρκη με το Κατάρ) επρόκειτο να υποβληθούν το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ορίσει νέα ημερομηνία την 29η Οκτωβρίου και τελικά θα υποβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Τις παρατάσεις ζητούν οι υποψήφιοι καθώς μαζί με την προσφορά τους πρέπει να προετοιμάσουν και έναν τεράστιο φάκελο για το πως θα αξιοποιήσουν το Ελληνικό και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, με λεπτομέρειες για το τι θα κτίσουν, που θα το κτίσουν, κλπ.

Παράταση για ακίνητα ιαματικών πηγών

Χθές ήταν η καταληκτική ημερομηνία στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση τεσσάρων ακινήτων ιαματικών πηγών που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (Υπάτης, Θερμοπυλών, Κονιαβίτη Καμένων Βούρλων, Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων), με το ΤΑΙΠΕΔ να δίνει για μία ακόμη φορά παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο πρόκειται να βγάλει σύντομα προς πώληση τρία ακόμη ακίνητα στο εξωτερικό, σε Ιταλία, Γερμανία και Σερβία. Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σύντομα σε προκήρυξη για την πρόσληψη ανεξάρτητου εκτιμητή για την αποτίμησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v