Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Α.: Ναι υπό όρους στην είσοδο ΤΕΝΕΡΓ στην Waste Syclo

Αμφιβολίες ως προς τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της εισόδου της Τέρνα Ενεργειακή στην εταιρία, ιδίως στην αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, τονίζει η Επ. Ανταγωνισμού. Στις 24/10 η απόφαση.

Ε.Α.: Ναι υπό όρους στην είσοδο ΤΕΝΕΡΓ στην Waste Syclo

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 24 Οκτωβρίου για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, τη γνωστοποιηθείσα από τις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ συγκέντρωση που αφορά τη μεταβολή στην ποιότητα του ασκούμενου κοινού ελέγχου επί της επιχείρησης Waste Syclo Υπηρεσίες Διαχείρισης Αποβλήτων ΑΕ με την είσοδο ως νέου μετόχου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, στη θέση του έτερου υφιστάμενου μετόχου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, προκύπτουν αμφιβολίες ως προς τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της συγκέντρωσης, ιδίως στην αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής και στην αγορά παροχής υπηρεσιών διαχείρισης απορριμμάτων.

Για το λόγο αυτό, προτείνεται η έγκριση της συγκέντρωσης υπό όρους, ούτως ώστε να καταστεί αυτή συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επί μέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v