Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει το πρώτο Notos Com εκτός Ελλάδας

Η νέα επένδυση αναμένεται να εγκαινιαστεί εντός του 2014 μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του εμπορικού κέντρου Sofia Ring Mall. Είναι το πρώτο ομώνυμο κατάστημα της Notos Com εκτός συνόρων.

Ανοίγει το πρώτο Notos Com εκτός Ελλάδας

Επέκταση στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα εντός του υπό ανάπτυξη εμπορικού κέντρου Sofia Ring Mall (συμφερόντων του ομίλου Φουρλή) προετοιμάζει για το 2014 ο όμιλος Notos Com, δημιουργώντας το πρώτο ομώνυμο πολυκατάστημα εκτός Ελλάδας.

Ο ελληνικός εμπορικός όμιλος, που διαθέτει ήδη παρουσία μέσω χονδρικών και λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων και καλλυντικών σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη, επιχειρεί να «εξάγει» το concept του πολυκαταστήματος που αναπτύσσει στην Ελλάδα στη γειτονική χώρα, όπου σημειωτέον δεν υφίσταται ανταγωνιστής που να αναπτύσσει πολυκατάστημα με τη μορφή των shops in a shop.

Η νέα επένδυση αναμένεται να εγκαινιαστεί εντός του 2014 μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του Sofia Ring Mall και αντιπροσωπεύει κατάστημα 6.000 τ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό αναμένεται να ενταχθούν περίπου 60 φίρμες ένδυσης, 20 φίρμες δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ, καθώς και 100 φίρμες επώνυμων καλλυντικών προιόντων.

Σε ότι αφορά το Sofia Ring Mall, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 100.000 τ.μ., αναμένεται να φιλοξενήσει συνολικά 200 καταστήματα και αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας. Αναπτύσσεται από joint venture εταιρία συμφερόντων του ομίλου Danaos (του επιχειρηματία Γ. Κούστα) και του ομίλου Φουρλή, και βρίσκεται στην περιφέρεια της Σόφιας όπου ήδη έχει δημιουργηθεί και το πρώτο ΙΚΕΑ Βουλγαρίας από την House Market του ομίλου Φουρλή.

Το κόστος για την δημιουργία του εμπορικού κέντρου ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα 170 εκατ. ευρώ υπερβαίνει η συνολική επένδυση της Danaos στην περιοχή, όπου προχωρούν και οικιστικά projects.

Το εν λόγω εμπορικό κέντρο, πέραν του λιανεμπορικού του χαρακτήρα, εστιάζει στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία και για αυτό θα ενσωματώσει πολυκινηματογράφους, χώρο παιχνιδιών, ελεύθερους χώρους αναψυχής κ.ά.

Τέλος, ως διαχειριστής του εν λόγω κέντρου έχει επιλεγεί η εταιρία TriGranit Management Corporation.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v