«Πράσινο φως» από ΕΕ για χορήγηση 134 εκατ. στον ΔΕΣΦΑ

Η Κομισιόν ενέκρινε την χορήγηση 134 εκατ. ευρώ για τα τέσσερα projects που έχει αναλάβει ο ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα, καθώς και 465 εκατ. Ευρώ για την κρατική εταιρεία διαχείρισης δικτύων φυσικού αερίου της Πολωνίας, Gaz-System.

«Πράσινο φως» από ΕΕ για χορήγηση 134 εκατ. στον ΔΕΣΦΑ

Το συνολικό ποσό των 599 εκατ. ευρώ σε κρατικές επιχορηγήσεις για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Πολωνία και την Ελλάδα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ανοίξει η αγορά και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν ενέκρινε την χορήγηση 134 εκατ. ευρώ για τα τέσσερα projects που έχει αναλάβει ο ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα, καθώς και 465 εκατ. Ευρώ για την κρατική εταιρεία διαχείρισης δικτύων φυσικού αερίου της Πολωνίας, Gaz-System.

Σημειώνεται ότι τα εν λόγω projects αφορούν στην αύξηση των μεταφερόμενων ποσοστήτων και την ασφάλεια της παροχής αερίου ενώ έμμεσα, οδηγούν σε μείωση των εκπομπών καυσαερίων, υπογραμμίζει η Κομισιόν.

"Οι επιχορηγήσεις θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επεκτείνει και να ενισχύσει το δίκτυο αερίου. Αυτό θα βελτιώσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των παρόχων αερίου και θα ωφελήσει τους καταναλωτές", δήλωσε σχετικά ο επίτροπος ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v