Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολογία Ρουπακιά με πολλές αντιφάσεις

Ο Γιώργος Ρουπακιάς έδωσε απολογούμενος σήμερα ενώπιον των ανακριτών μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του. Επεσε όμως σε αντιφάσεις.

Απολογία Ρουπακιά με πολλές αντιφάσεις

Σε σωρεία αντιφάσεων ως προς το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υπέπεσε κατά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς ο φερόμενος ως δράστης Γιώργος Ρουπακιάς.

Αντιφάσεις υπάρχουν και σε σχέση με την πρώτη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά. Ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, χαρακτήρισε την σχέση του με την Χρυσή Αυγή "χαλαρή" ενώ απέδωσε την δολοφονία Φύσσα, την οποία ωστόσο ο ίδιος αρνείται, "στον φόβο, την ταραχή του και την κακιά στιγμή".

Ειδικότερα αναφερόμενος στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα για πρώτη φορά υποστήριξε ότι υπήρξε κινητοποίηση μελών της Χρυσής Αυγής επειδή «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι». Σήμερα μάλιστα ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του ενώ απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά είχε πει πως βρισκόταν σε άλλη καφετέρια όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από τον απόστρατο Γ. Δήμου «χωρίς λόγο».

Ενώπιον όμως των ανακριτών σήμερα παραδέχτηκε ότι με το τηλεφώνημα αυτό τον καλούσε ο απόστρατος να πάει στην οργάνωση, κάτι που έκανε. Ο Γιώργος Ρουπακιάς έδωσε απολογούμενος σήμερα ενώπιον των ανακριτών μια διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του 34χρονου αλλά και για τις κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο τις οποίες φέρεται να έκανε μετά. Όπως είπε, ο ίδιος έκανε τα τηλεφωνήματα αυτά από το Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατείτο μαζί με φίλους του Π. Φύσσα που είχαν προσαχθεί ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πως οι αστυνομικοί τον άφησαν να ανέβει στον 3ο όροφο, μόνος του χωρίς απολύτως καμία συνοδεία(!)

***Αναλυτικά η απολογία του Ρουπακιά, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v