Διυπουργική στις 9/11 για επιλογή συμβούλων ΟΤΕ

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων με αντικείμενο την επιλογή συμβούλων για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομία και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Διυπουργική στις 9/11 για επιλογή συμβούλων ΟΤΕ
Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων με αντικείμενο την επιλογή συμβούλων για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.

Αυτό δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας με αντικείμενο τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στην Κίνα ανέφερε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας η νομοθετική παρέμβαση που θα επιτρέπει στο ελληνικό χρηματιστήριο τη διαπραγμάτευση καλαθιών μετοχών.

Η παρέμβαση αυτή που ούτως ή άλλως προετοιμαζόταν από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεργασία με το Χ.Α. θα επιτρέψει την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας ανάμεσα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και αυτό της Σαγκάης για ανταλλαγή καλαθιών μετοχών.

Εν τω μεταξύ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται συνάντηση του κ. Αλογοσκούφη με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ώστε να προωθηθεί το εγχείρημα ενίσχυσης των υποδομών στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση του διαμετακομιστικού τους ρόλου, κυρίως στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Οικονομίας μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον της ναυτιλιακής εταιρίας Cosco αλλά και άλλων κινεζικών επιχειρήσεων και σημείωσε ότι θα προκηρυχθεί ανοιχτή διαδικασία είτε με τη μορφή πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είτε με τη μορφή διεθνούς διαγωνισμού.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία θα είναι η διασφάλιση του ελάχιστου όγκου κινήσεων, οι επενδύσεις αύξησης της δυναμικότητας του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αλλά και αυτά καθ’ αυτά τα οφέλη για τα λιμάνια και την ελληνική οικονομία.

”Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Cosco για τη χρησιμοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ ως διαμετακομιστικά κέντρα” ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στα βήματα επέκτασης στην αχανή αγορά της Κίνας, που έχουν υλοποιήσει ήδη η Minerva για την εξαγωγή ελαιόλαδου, αλλά και η εταιρία Κορρές για τη διάθεση των προϊόντων της μέσω επτά σημείων.

Ειδική αναφορά έγινε και στην εταιρία Folli Follie, την οποία χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση για το πώς μπορούν επώνυμες εταιρίες να έχουν παρουσία σε μεγάλες αγορές.

Τέλος ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η απευθείας αεροπορική σύνδεση Κίνας – Αθήνας, από κινεζική αεροπορική εταιρία, αλλά και Αθήνας – Χονγκ Κονγκ.

Η σύνδεση με το Χονγκ Κονγκ θα γίνει από την Ολυμπιακή με τη στήριξη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή. Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2007.

Ελενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v