Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφορία: Αφαντοι παραμένουν 70.000 φορολογούμενοι

Οσοι δεν έχουν μεταβεί στην εφορία και έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πληρώσουν κανονικά τους φόρους και απειλούνται με πρόστιμο. Οσοι δικαιούνται επιστροφή, αυτή «παγώνει».

Εφορία: Αφαντοι παραμένουν 70.000 φορολογούμενοι

Κάτι λιγότερο από 70.000 φορολογούμενοι εξακολουθούν να αγνοούν τα κελεύσματα της εφορίας για την προσκόμιση δικαιολογητικών προκειμένου να εκκαθαριστούν οι φορολογικές τους δηλώσεις.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε σύνολο 345.118 φορολογουμένων οι οποίοι εκλήθησαν να υποβάλουν δικαιολογητικά, 275.652 ανταποκρίθηκαν, αλλά και 69.466 έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, μέχρι στιγμής, την σχετική υποχρέωση.

Παρ’ όλα αυτά το τελευταίο δεκαήμερο, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, περίπου 30.000 φορολογούμενοι, ενδεχομένως υπό την απειλή του μπλόκου στις επιστροφές φόρων που δικαιούνται αν δεν υποβάλλουν δικαιολογητικά έσπευσαν στις εφορίες, με αποτέλεσμα το συνολικό πλήθος των σε εκκρεμότητα υπόχρεων να μειωθεί από τις 99.622 σε 69.466. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει διαμηνύσει ο Χάρης Θεοχάρης, για όσους δεν υποβάλλουν δικαιολογητικά και έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό οι δηλώσεις θα εκκαθαριστούν κανονικά και θα βεβαιωθούν οι πρόσθετοι φόροι, ενώ στη συνέχεια ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι και με πρόστιμα για την μη υποβολή των δικαιολογητικών.

Αντίθετα, για όσους προκύπτει πιστωτικό εκκαθαριστικό δεν θα την λάβουν μέχρι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v