Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 44,4 εκ. τα ασφάλιστρα Νομικής Προστασίας 2012

Μείωση 15,9% στα 44,4 εκατ. ευρώ εμφάνισαν τα ασφάλιστρα του κλάδου Νομικής Προστασίας το 2012, όπως προκύπτει από έρευνα του διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστική Εταιριών.

Στα 44,4 εκ. τα ασφάλιστρα Νομικής Προστασίας 2012
Στα 44,4 εκατ. ευρώ έφτασαν τα ασφάλιστρα του κλάδου Νομικής Προστασίας το 2012 σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ο κλάδος Νομικής Προστασίας ασκήθηκε από 30 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, δύο εκ των οποίων είναι εξειδικευμένες στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Σε σχέση με το 2011 σημειώθηκε μείωση στα ασφάλιστρα 15,9%, ενώ οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις του κλάδου αυξήθηκαν κατά δύο.

Ο κλάδος Νομικής Προστασίας περιλαμβάνει την ανάληψη των δικαστικών αμοιβών και εξόδων, καθώς και την παροχή όλων των συναφών υπηρεσιών, που στοχεύουν στην αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη ο ασφαλισμένος, αλλά και στη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων του, που παραβλάπτονται από πράξεις ή παραλείψεις τρίτων, είτε μέσω εξώδικου συμβιβασμού, είτε μέσω αστικής ή ποινικής δίκης, καθώς και την υπεράσπιση ή εκπροσώπηση του ασφαλισμένου ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας της ΕΑΕΕ, κ. Δ. Τσεκούρας σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της μελέτης της ΕΑΕΕ, ανέφερε: «Σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας οι υπηρεσίες που προσφέρει ο κλάδος Νομικής Προστασίας αποδεικνύονται πιο χρήσιμες από ποτέ, καθώς οι νομικές διαφορές αυξάνονται και εμφανίζεται ακόμα πιο έντονη η ανάγκη υπεράσπισης και υποστήριξης των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Δείτε τη μελέτη της ΕΑΕΕ για τον κλάδο Νομικής Προστασίας 2012 στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v