Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για κατάλυση Δημοκρατίας η άρση ασυλίας βουλευτών ΧΑ

Οι ανακριτές με διάταξή τους έχουν ήδη ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να ελεγχθεί η τέλεση αδικημάτων. Παράλληλα, αθρόα είναι η προσέλευση μαρτύρων που δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν στοιχεία για την Χρυσή Αυγή.

Για κατάλυση Δημοκρατίας η άρση ασυλίας βουλευτών ΧΑ

Με το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα οι ανακριτές στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζητούν από την Βουλή να άρει την ασυλία των βουλευτών Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου και Ευ.Μπούκουρα. 

Στο παραπεμπτικό σημείωμα τους οι ανακριτές αναφέρουν  για τη Χρυσή Αυγή ότι «σκοπός της οποίας ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικος)».

ΣΔΟΕ & Αρχή για Ξέπλυμα Χρήματος στη μάχη για ΧΑ

Μετά το ΣΔΟΕ και η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος έλαβε εντολή από τους ανακριτές διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα να ερευνήσει τα οικονομικά στοιχεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και του κόμματος.

Οι ανακριτές με διάταξή τους έχουν ήδη ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να ελεγχθεί η τέλεση αδικημάτων μεταξύ των οποίων αυτού της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Παράλληλα, αθρόα είναι η προσέλευση μαρτύρων στην Δικαιοσύνη οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν στοιχεία για την Χρυσή Αυγή εφόσον βεβαίως ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας. Επί του παρόντος πάντως, την Πέμπτη θα οδηγηθεί στους ανακριτές προκειμένου να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γ. Ρουπακιάς.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στους ανακριτές διαφθοράς για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σήμερα συμπληρωματική απολογία στους ανακριτές έδωσε ο Γ. Αγγος ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε τα "τάγματα εφόδου" της Χρυσής Αυγής το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κάθε σχέση του με εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής και επιφυλάχθηκε να επανέλθει μελλοντικά. Ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος και όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, αναμένεται προσεχώς να καταθέσει αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

Η απολογία του πυρηνάρχη της ΧΑ στο Πέραμα 

Οι αντιμνημονιακές του θέσεις και η αγάπη του προς την πατρίδα οδήγησαν τον Α. Πανταζή στους κόλπους της Χρυσής Αυγής. «Πράγματι, μέλος δεν έγινα. Επειδή όμως στο Πέραμα ο κόσμος είναι λίγος, μου ζητήθηκε από τον πυρηνάρχη, Π.Μ., να συμμετάσχω στη διοίκηση της τοπικής, αναλαμβάνοντας την αρμοδιότητα της διανομής ρούχων και τροφίμων.

Ασχολήθηκα αποκλειστικά με το κοινωνικό έργο της οργάνωσης και ουδεμία ανάμειξη είχα με οποιαδήποτε έκνομη πράξη, ιδίως πράξη βίας κατά τρίτων προσώπων, ούτε γνωρίζω να έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιες ενέργειες από υποστηρικτές του κόμματος στο Πέραμα».

Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Δεν έχω ιδέα για ποιον λόγο ο Πουλικόγιαννης με κατονομάζει ως επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Δεν γνωρίζω τον κ. Πουλικόγιαννη, ούτε κατ' όψη και ειλικρινώς απορώ για την κατάθεσή του. Ουδέποτε έδωσα οποιαδήποτε εντολή σε οποιοδήποτε μέλος ή στέλεχος της ΧΑ να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επίθεση σε οποιονδήποτε. Προφανώς, η κατάθεση αυτή εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Τη συγκεκριμένη ημέρα, εγώ βρισκόμουν στο κατάστημά μου επί της οδού Καραόλη και Δημητρίου, στο Πέραμα, από το απόγευμα στις 7 έως τις 11 το βράδυ, και έπεσα για ύπνο από νωρίς, γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος».

Σε ό,τι αφορά τη γνωριμία του με τον Πατέλη και το γεγονός της δολοφονίας του Π. Φύσσα, ανέφερε: «Γνωρίζω τον Πατέλη ως πυρηνάρχη της Νίκαιας και τον έχω συναντήσει σε κάποιες κομματικές εκδηλώσεις, αν θυμάμαι καλά, τρεις φορές, στα δικά μας γραφεία στο Πέραμα. Το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου του 2013 καθόμουν για καφέ στη λέσχη Κώστας Σαρνατόπουλος, επί της οδού Ηπείρου στο Πέραμα. Στο συγκεκριμένο κατάστημα έχω κάνει εγώ ανακαίνιση και είχα μεταβεί εκεί από τις 9 η ώρα για να πληρωθώ, αλλά κάθισα και για μερικά ποτά.

Κάποια στιγμή, μετά τα μεσάνυχτα, είδα δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, τα πληρώματα των οποίων γνώριζα εξ όψεως, διότι κάνουν συχνά περιπολία στην περιοχή. Και αυτοί με αναγνώρισαν και μόνοι τους είπαν ότι κάτι είχε γίνει στη Νίκαια με τη ΧΑ και σπεύδουν στο σημείο. Εγώ δεν γνώριζα τι είχε συμβεί και έκανα αυτά τα τηλεφωνήματα στο μόνο άτομο που γνώριζα στη Νίκαια, δηλαδή τον Πατέλη. Εάν θυμάμαι καλά, την πρώτη μου κλήση, δεν την απάντησε καθόλου. Απάντησε όμως στα δύο επόμενα τηλεφωνήματα. Στην ερώτησή μου τι συνέβη, μου είπε βασικά δεν ξέρω, κλείσε, τελικά πληροφορήθηκα τι είχε συμβεί την άλλη ημέρα από την τηλεόραση».

Σε ερώτηση του ανακριτή για ποιον λόγο έδειξε τόσο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί εκείνη την ώρα τι είχε συμβεί, δεδομένου ότι το τελευταίο του τηλεφώνημα έγινε στις 2.56 της 18ης Σεπτεμβρίου, απάντησε: «Είχα ανθρώπινη περιέργεια να μάθω τι ακριβώς είχε συμβεί, δεδομένου ότι έχω κάποια σχέση με το κόμμα της ΧΑ. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος, ήμουν ξύπνιος επειδή έπινα το ποτό μου στο συγκεκριμένο κατάστημα».

«Ουδέποτε έδωσα εντολή σε οποιοδήποτε μέλος ή στέλεχος της ΧΑ να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επίθεση σε οποιονδήποτε» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το εάν ήταν παρών στην επίσκεψη των κ.κ. Λαγού, Παναγιώταρου, Μίχου στη Ζώνη του Περάματος, στις 8/8/2013, όπου, σύμφωνα με μάρτυρες, με εμπρηστικούς λόγους προανήγγειλαν τα επεισόδια της 12ης Σεπτεμβρίου, κατέθεσε: «Πράγματι, είχα παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας οι βουλευτές μας διαβεβαίωσαν την ενεργό στήριξή τους στα αιτήματά μας και στο σωματείο που επρόκειτο να ιδρυθεί από τους εργάτες της Ζώνης, και γνωρίζω από τρίτα πρόσωπα που παρευρίσκονταν ότι όντως κάποιος βουλευτής έκανε λόγο για τη δυναμική αντιμετώπιση του ΠΑΜΕ μέσα στη Ζώνη».

Σε άλλη ερώτηση των ανακριτών για τα μέλη του πενταμελούς οργάνου διοίκησης της Τοπικής Οργάνωσης του Περάματος, ανέφερε: «Στο όργανο αυτό μετέχουν, εκτός από εμένα, ο πυρηνάρχης Π.Μ, ο Α.Χ. και άλλα δύο πρόσωπα, τα επώνυμα των οποίων δεν γνωρίζω, εκ των οποίων το ένα λέγεται Παναγιώτης. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες, εάν τα θυμηθώ... Δεν αποκαλούμαι από κανέναν 'Τασσάρας' ούτε έχω τατουάζ του μαιάνδρου ή αγκυλωτούς σταυρούς. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v