Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τρόικα αποφασίζει για το επίδομα θέρμανσης

Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση της επιστροφής φόρου στο 0,34 ευρώ από 0,28 ευρώ σήμερα. Η τελική απόφαση στην τρόικα.

Η τρόικα αποφασίζει για το επίδομα θέρμανσης

Τη βούλα της τρόικας θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ακόμα και για τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον Γ. Στουρνάρα, τον Χρ. Σταϊκούρα, το Γ. Μαυραγάνη και τον Χ. Θεοχάρη, εξετάστηκαν οι προτάσεις που έχουν τεθεί για διεύρυνση του εισοδηματικού κριτηρίου κατά 5.000 ευρώ, του κριτηρίου της ακίνητης περιουσίας κατά 50.000 - 100.000 ευρώ και του κριτηρίου των Ι.Χ. από τα 2.000 στα 3.000 κ.εκ. (αυτό υπάρχει ως κριτήριο για να πάρει κάποιος επίδομα θέρμανσης). Αμετάβλητες φαίνεται να παραμένουν προς το παρόν οι γεωγραφικές ζώνες.

Για το ύψος του επιδόματος το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αύξηση του επιστρεφόμενου φόρου από το 0,28 στο 0,34 ευρώ το λίτρο. Όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη, το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αποστέλλεται για έγκριση στην τρόικα και αναμένεται απάντηση έως το τέλος της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης.

Αδιευκρίνιστος παραμένει προς το παρόν ο τρόπος χορήγησης της επιστροφής φόρου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες πάντως, θα προβλέπεται προκαταβολή 25% επί το επιδόματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v