Αυθαίρετα: Στη ρύθμιση 2008 ακίνητα

Ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου και από εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 85%, τόνισε ο Σ. Καλαφάτης.

Αυθαίρετα: Στη ρύθμιση 2008 ακίνητα

Πρόστιμα ύψους 2,99 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει το κράτος από την οριστική υπαγωγή 2.008 ακινήτων στις νέες ρυθμίσεις για την αυθαίρετη δόμηση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ, σε επεξεργασία βρίσκονται 21.563 δηλώσεις αυθαιρέτων, από τις οποίες προκύπτουν πρόστιμα συνολικού ύψους 121,95 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, αρχική υποβολή έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες 3.794 ακινήτων από τις οποίες αναμένονται πρόστιμα 13,5 εκατ., ενώ σε διαδικασία προσωρινής υπαγωγής στη ρύθμιση βρίσκονται 2.148 δηλώσεις.      

Όπως δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης: "Ο νέος νόμος είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να δηλώσουν το αυθαίρετό τους, ώστε να ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου και από εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, όσο νωρίτερα ενταχθούν οι πολίτες στις διατάξεις του νόμου, τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουν, οι οποίες φτάνουν μέχρι τα οκτώμισι χρόνια για την αποπληρωμή του προστίμου".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v