Επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση μισθώσεων η τρόικα

Αμετακίνητη στη θέση της για πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων παραμένει η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες. Αναμένεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση μισθώσεων η τρόικα
Παραμένει το αδιέξοδο σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές μισθώσεις. Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της τρόικας, πληροφορίες αναφέρουν ότι εμμένει στην πρότασή της για πλήρη απελευθέρωση σε αυτές.

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί αφενός έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και της τρόικας και αφετέρου νέο γύρο ενδοκυβερνητικής κόντρας σχετικά με το αν και κατά πόσον έχει γίνει διαπραγμάτευση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης «κατέβηκε» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα με μια συμβιβαστική πρόταση για τριετή προστασία των νέων μισθώσεων, και προστασία των παλαιών. Ακόμη όμως και αυτή, την οποία, ας σημειωθεί, δεν δέχονται οι έμποροι και στην οποία αντιδρούν αρκετά κυβερνητικά στελέχη, δεν κατάφερε να περάσει από τους δανειστές.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση του υπουργείου έκανε λόγο για 6 χρόνια προστασίας στις επαγγελματικές μισθώσεις, την απέρριψε όμως η τρόικα χωρίς δεύτερη συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ότι η πλήρης απελευθέρωση θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον ενοικιαστών και ιδιοκτητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v