Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καβάλα- Δράμα στο καθεστώς της Θράκης

Την ένταξη των νομών Καβάλας και Δράμας στο αναπτυξιακό καθεστώς, που ισχύει στη Θράκη αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή. σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η επιδότηση νέων θέσεων εργασίας, αλλά και η δυνατότητα ένταξης του νομού Δράμας στο ΕΠΑΝ.

Καβάλα- Δράμα στο καθεστώς της Θράκης
Τη διεύρυνση του καθεστώτος ενισχύσεων της Θράκης και για τους νομούς Δράμας και Καβάλας, ώστε ”να αντιμετωπισθεί ριζικά η καθυστέρηση, οι αδυναμίες και οι αδικίες, που υπάρχουν στην περιοχή”, αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, προβλέπεται αντίστοιχη ενιαιοποίηση σε επιδοτήσεις επιτοκίων για την απασχόληση και τις επενδύσεις, σύμφωνα με τους νόμους του υπουργείου Εργασίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε, ότι ”προωθούμε μέτρα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση της περιοχής. Ειδικά όσον αφορά στο υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία ΒΙΠΕ, τοπικής εμβέλειας, με ένταξη στο Γ’ ΚΠΣ και πλήρη χρηματοδότηση σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς”.

Επίσης - όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης - ”προχωράμε στη λήψη σειράς μέτρων ασφάλισης των εργαζομένων, ώστε να είναι εξασφαλισμένοι έναντι οιασδήποτε αδυναμίας λειτουργίας επιχειρήσεων στην περιοχή”.

”Συγκεκριμένα, για την περιοχή της Δράμας προβλέπουμε ότι θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στα οποία περιλαμβάνεται: επιδότηση νέων θέσεων εργασίας, επιχορήγηση για την απασχόληση ανέργων που είναι προ της συνταξιοδότησης, εναλλασσόμενη κατάρτιση και επανακατάρτιση, αυξημένη δυνατότητα ένταξης των επιχειρήσεων του νομού της Δράμας σε προγράμματα του ΕΠΑΝ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v