Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπλοκή βουλευτών της ΧΑ «βλέπουν» οι εισαγγελείς

Ικανά στοιχεία για να απαγγείλει κακουργηματικές κατηγορίες σε τουλάχιστον τρεις βουλευτές φέρονται να έχουν συγκεντρώσει οι εισαγγελικές αρχές. Τι δείχνουν τα στοιχεία. Συνεχίζεται η έρευνα για τη δολοφονία Φύσσα. Με μήνυση κατά ΠΑΣΟΚ απαντά η ΧΑ.

Εμπλοκή βουλευτών της ΧΑ «βλέπουν» οι εισαγγελείς

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη σχετικά με παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο αντεισαγγελέας Εφετών έχει συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κακουργηματικής κατηγορίας που αφορά σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ έχει προκύψει εμπλοκή τουλάχιστον τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν ανώτατες δικαστικές πηγές για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής υπάρχουν ικανά στοιχεία για εμπλοκή τους σε επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Όπως όλα δείχνουν η έρευνα βρίσκεται στην τελική ευθεία και σύντομα ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα προχωρήσει στην σύνταξη πορίσματος, βάσει του οποίου θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος των υπευθύνων.

Εν τω μεταξύ χθες επισκέφθηκαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι συνήγοροι της οικογένειας του 34χρονου Παύλου Φύσσα. Οι συνήγοροι συναντήθηκαν με την εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον αντεισαγγελέα Χαραλαμπο Βουρλιώτη.

Σε δηλώσεις που έκαναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υποστήριξαν ότι η δολοφονία του 34χρονου στην Αμφιάλη ήταν προσχεδιασμένη ενώ επεσήμαναν παραλείψεις κατά την προανάκριση.

Ως προς την εξέλιξη της ανάκρισης στα δικαστήρια του Πειραιά, ένας ακόμη μάρτυρας, ο τρίτος κατά σειρά, κατέθεσε ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου Γιώργου Ρουπακιά επέβαινε και ένα ακόμη άτομο. Οι διωκτικές αρχές κατά την έρευνα είχαν εντοπίσει στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο, κατά δήλωση του κατηγορούμενου ανήκει σε γνωστό του από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας.

Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα φέρεται την ώρα της δολοφονίας να πλησίασε τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο και να τους είπε ότι " είμαι συνάδελφος, ηρέμησαν τα πράγματα, κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια αλλά τώρα έφυγαν και δεν υπάρχει πρόβλημα".

Σύμφωνα με αναφορά που απέστειλε ο εξωτερικός φρουρός στο υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα.

Τέλος, από την προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου, διετάχθη η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία εμφάνιζαν ψυχίατρο που εργάζεται στο Δαφνί να έδινε γνωμοδοτήσεις για άδειες οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μήνυση Χρυσής Αυγής κατά ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ στον Άρειο Πάγο μετέβησαν το πρωί 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τα μέλη της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, αλλά αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, σε αυτήν επιρρίπτονται ευθύνες σε στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Στην αναφορά γίνεται επισήμανση σε πορίσματα ελεγκτικών εταιριών αναφορικά με την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007-2010.

Όπως επισημαίνεται, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφέρονται αξιόποινες πράξεις στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. "Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα", αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο κ. Παππάς δήλωσε: "Καταθέσαμε φάκελο που αφορά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που έχει καταληστέψει τον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά αφορούν υπόθεση που είναι ήδη στη Δικαιοσύνη και είναι καταχωνιασμένη στα συρτάρια με άνωθεν εντολές. Ο κ. Σαμαράς έχει ευθύνη γιατί τους καλύπτει".

Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί, ο κ. Παππάς απάντησε: «Θα κάνω το καθήκον μου».

Νωρίτερα οι βουλευτές Κασιδιάρης, Ζαρούλια, Παππάς και Ηλιόπουλος προσερχόμενοι στον Άρειο Πάγο δήλωσαν: "Καλημέρα, ήρθαμε να παραδοθούμε".

Εξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε μπουκάλια και καδρόνια. Τους κουκουλοφόρους κατεδίωξαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Απάντηση μέσω Twitter

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ ήρθε με ένα tweet: "Μας κάνει μήνυση ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ, δηλαδή η ηγεσία μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης! Σιγά μη φοβηθούμε!"

Μετακινήθηκε ο υπεύθυνος αξιωματικός της ΕΥΠ

«Βροχή» οι αποκαλύψεις μετά τις απομακρύνσεις αξιωματικών από την ΕΥΠ που ερευνούσαν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Οπως μεταδίδει το Real.gr, σύμφωνα με πληροφορίες ένας εξ’ αυτών είχε συγγενική σχέση με υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Από την ΕΥΠ αποχώρησε ο προϊστάμενος της Γ ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας που είχε και την γενική ευθύνη των ερευνών για την δράση της «Χρυσής Αυγής» τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό αντικατάσταση είναι και άμεσος συνεργάτης του.

Στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψιν του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Κόβεται η χρηματοδότηση για τη Χρυσή Αυγή

Κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών με την συμμετοχή των Γ. Μιχελάκη, Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου παρών ήταν και ο Μ. Βορίδης.  Στην συνάντηση αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων θα αρκεί η άσκηση δίωξης για κακουργηματικές πράξεις  

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: 

Στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκη Βορίδη με θέμα την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v