Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαίνει ταφόπλακα στο διαδικτυακό στοίχημα

Εκτός αγοράς θα τεθούν οι εταιρείες που παρείχαν στην Ελλάδα στοίχημα μέσω διαδικτύου με προσωρινές άδειες. Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου που οδεύει στη Βουλή. Τι λένε οι εταιρίες με τις προσωρινές άδειες.

Μπαίνει ταφόπλακα στο διαδικτυακό στοίχημα

Οριστικά εκτός αγοράς θα τεθούν οι εταιρείες που είχαν απομείνει να παρέχουν στην Ελλάδα στοίχημα μέσω διαδικτύου με προσωρινές άδειες. Σχέδιο νόμου που οδεύει προς την Βουλή επιφέρει τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Όπως προβλέπεται οι συγκεκριμένες άδειες «καταργούνται μετά την πάροδο ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Από την ημερομηνία κατάργησης, η διενέργεια οποιουδήποτε τυχερού παιγνίου μέσω διαδικτύου πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν χορήγησης της προβλεπόμενης στην περίπτωση α' της παραγράφου 3 του άρθρου 45 άδειας».

Σημειώνεται ότι σήμερα κατέχουν προσωρινή άδεια παροχής διαδικτυακού στοιχήματος 24 εταιρείες οι οποίες είχαν συμμετάσχει σε σχετική διαδικασία που είχε προωθήσει προ διετίας το υπουργείο Οικονομικών.

Όταν η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) προχώρησε στη σύνταξη «μαύρης λίστας» με εταιρείες που παρέχουν διαδικτυακό στοίχημα χωρίς άδεια, τότε αποχώρησαν από την Ελλάδα ορισμένοι από τους ισχυρότερους διεθνείς ομίλους του κλάδου όπως η Betfair και η William Hill.

Στη συνέχεια – και επειδή είχε κυκλοφορήσει ευρέως πως προωθείται ρύθμιση με την οποία θα καταργούνται και οι προσωρινές άδειες των 24 εταιρειών, οργανισμοί που εκπροσωπούν τον κλάδο (όπως η RGA) προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πάροχοι διαδικτυακού στοιχήματος υποστηρίζουν πως «η απόδοση μονοπωλιακής άδειας στον ΟΠΑΠ για το διαδικτυακό στοίχημα αποτελεί προφανή παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v