Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννη Καρούζου

Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος της ο ανακριτής, για άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την απολογία της.

Προφυλακίστηκε η σύζυγος του Γιάννη Καρούζου
Προφυλακίστηκε, μετά την απολογία της στον ανακριτή, η σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου, ο οποίος εκτίει ποινή έξι μηνών για φορολογικά αδικήματα.

Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος της ο ανακριτής, για τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση που αφορά ύποπτα δάνεια άνω των 300 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο όμιλος Καρούζου από τέσσερις τράπεζες.

Η ίδια προέβη στην πλήρη άρνηση των κατηγοριών κατά την απολογία της στον ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι τις αποφάσεις τις λάμβανε ο σύζυγός της και η ίδια δεν είχε κανέναν ουσιαστικό ρόλο. 

Ειδικότερα στο απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ο Καρούζος έπαψε να επικοινωνεί με τα τέκνα μας από το Πάσχα του 2012, ενώ το Δεκεμβρη του ίδιου έτους συνελήφθη ως φυγόποινος. Η αγωγή διαζυγίου μου για ισχυρό κλωνισμό εκδικάστηκε στις 3/6/2013 μετά από τρεις αναβολές με ευθύνη του εν διαστάσει συζύγου μου και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Από το φθινώπορο του 2010, όταν και επήλθε οριστικά η διάσταση στον έγγαμο βίο μας επιδόθηκε σε έναν ανελέητο πόλεμο κατασυκοφάντησής μου, με από τον όμιλο στερώντας μου ακόμη και την πρόσβαση στο γραφείο. (...) εγώ, από νωρίς αποστασιοποιήθηκα από την εγγένη δραστηριότητα του τέως συζύγου μου διότι αφοσιώθηκα στις προσπάθειες τεκνοποίησης με εξωσωματική γονιμοποίηση και στη συνέχεια αυτό το επέβαλε η δύσκολη κυοφορία μου. Για διάστημα 2 ετών από το 2005-2007 απείχα πλήρως από τις δράσεις του ομίλου και έμεινα αφοσιωμένη αποκλειστικά στην οικογένειά μου. Το έτος 2007 αναλαμβάνω το Τομέα μισθώσεων των ακινήτων που αγοράζει ο Καρούζος.

Η διοίκηση της εταιρίας τυπικά και ουσιαστικά ανήκε αποκλειστικά στον Καρούζο. Αυτός έπαιρνε όλες τις αποφάσεις σχετικά με την επεκτατική, τιμολογιακή και αρχιτεκτονική πολιτική των ακινήτων που ανήκαν στον όμιλο. (...) ουδέποτε υπήρξα εκτελεστικό μέλος κάποιας από τις εταιρείες του Καρούζου, ο οποίος επέλεγε πάντα τα ακίνητα που θα αγόραζε και σε ποιόν θα τα πουλούσε.

Εγώ ουδεμία εμπλοκή είχα στις διαπργματεύσεις και τις αγοραπωλησίες των ακινήτων και ουδεμία εμπλοκή στα χρηματοοικονομικά του ομίλου και στον τρόπο εύρεσης χρηματοδότησης και πιστώσεων από τις τράπεζες. Δηλώνω με τον πλέον απερίφραστο τρόπο ότι εγώ ουδέποτε ήρθα σε επαφή με υπαλλήλους της τράπεζας
για την επίτευξη δανείου.

Την ανεύρεση δανείων είχε αναλάβει αποκλειστικά όπως και τη γενικότερη χρηματοπιστωτική πολιτική του ομίλου ο Καρούζος με τους οικονομικούς του συνεργάτες.

Ότι ασκούσε την απόλυτη εξουσία του ομίλου ο Ιω. Καρούζος αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι πώλησε κυριολεκτικώς σε μία νύκτα εν αγνοία μου όλες τις εταιρείες του στον Ζωγραφάκη, δίχως να το ανακοινώσει σε κανέναν άλλο συνεργάτη του.

Δεν μπορούσα να μεταβάλω τις βουλές του Καρούζου, ο οποίος διοικούσε με σχεδόν απολυταρχικό τρόπο τις εταιρίες καθώς ουδεμία ανάμειξη είχα με τα φορολογικά και λογιστικά του ομίλου. Ακολουθούσα τις οδηγίες του.

Αναφερόμενη στην κατηγορία που αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η σύζυγος του Γ. Καρούζου αναφέρει :
Φοβούμενη ότι ο απρόβλεπτος και δεσποτικός Καρούζος μπορούσε εν μία νυκτί να καταστρέψει και τις εταιρίες που προορίζονταν για τα τέκνα μας, αψηφώντας το επιβαλλόμενο πρόστιμο (1 εκατ. Ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις) μετέφερα αυτό το ποσό (1,2 εκατ. ευρώ) σε ατομικούς μου λογαριασμούς ώστε να το προστατεύσω από τις επιθυμίες του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια θεώρησα ότι έπρεπε να το μεταφέρω σε τρίτο πρόσωπο.

Τέλος η ίδια υποστηρίζει ότι η προφυλάκισή της δεν έχει νομικό έρεισμα καθώς
"Ουδεμία προσπάθεια να κρυφτώ εν Ελλάδι επέδειξα και ουδέποτε αποπειράθηκα να διαφύγω στο εξωτερικό. Η σύλληψη δεν έλαβε χώρα σε κάποιο απίθανο σημείο αλλά έξω από τη σχολική μονάδα των παιδιών μου που μόλις είχα αφήσει, όπως έκανα, εγώ προσωπικά και όχι κάποιο άλλο άτομο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v