Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΑΣ: Στα Δωδεκάνησα το ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1” (Στρίντζης)

Τη δρομολόγηση του πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1” της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη, στη γραμμή Πειραιάς - Πάτμος - Λέρος - Κω – Ρόδος ενέκρινε η ΓΕΑΣ, προκαλώντας τις αρνητικές αντιδράσεις άλλων ακτοπλοϊκών εταιριών.

ΓΕΑΣ: Στα Δωδεκάνησα το ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1” (Στρίντζης)
Τη θετική της γνωμοδότηση για τη δρομολόγηση του πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1” της εταιρίας Γραμμές Στρίντζη, στη γραμμή Πειραιάς - Πάτμος - Λέρος - Κω – Ρόδος έδωσε η Γνωμοδοτική Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΓΕΑΣ), υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα κ. Λάμπρου Λαμπρόπουλου.

Σημειώνεται, ότι για το θέμα αυτό υπήρξαν θετικές ανακοινώσεις από τους φορείς των Δωδεκανήσων και αρνητικές από άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες. Η ΓΕΑΣ, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, δέχθηκε τη νομική βάση του αιτήματος, το οποίο είχε υποβληθεί και είχε γίνει δεκτό από το 2001.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΓΕΑΣ εξετάστηκαν συνολικά 53 θέματα. Ειδικότερα:

· Είκοσι ένα (21) θέματα αδειών σκοπιμότητας

· Είκοσι (20) θέματα τροποποιήσεων δρομολογίων.

· Έξι (06) θέματα ναυλολογίου.

· Ένα (01) θέμα άγονων γραμμών και

· Πέντε (05) θέματα Υπουργείου Αιγαίου.

Επί των αποφάσεων αυτών ελήφθησαν:

· Τριάντα έξι (36) θετικές γνωμοδοτήσεις.

· Ένδεκα (11) αρνητικές γνωμοδοτήσεις ενώ για

· Έξι (06) υπήρξε αναβολή ή απόσυρση του αιτήματος.

Επιπρόσθετα, η ΓΕΑΣ έδωσε τη θετική της γνωμοδότηση για τη μεταδρομολόγηση των Ε/Γ-Ο/Γ, τα οποία εξυπηρετούσαν τη γραμμή Άκτιο - Πρέβεζα και η οποία μετά τη λειτουργία της υποθαλάσσιας σήραγγας έπαψε να λειτουργεί. Επιπλέον, έγινε δεκτό το αίτημα για προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ ”Αίολος Κεντέρης” και στην Κάλυμνο, ενώ εγκρίθηκε η προσωρινή δρομολόγηση του πλοίου ”Παπαδιαμάντης” στη γραμμή Λαυρίου - Κέας - Κύθνου.

Επίσης, δεν έγινε δεκτό το θέμα της αύξησης των ναύλων στη γραμμή Πέραμα – Παλούκια, ενώ κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα μίσθωσης κύριας άγονης γραμμής ”Πειραιάς - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι”.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε δεκτές τις Αποφάσεις της ΓΕΑΣ, τις οποίες και προσυπέγραψε.

Στη ΓΕΑΣ πλην άλλων, παραβρέθηκαν, η Νομάρχης Πειραιά, κ. Τσανάκη, ως εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ, ο Δήμαρχος Ερμούπολης κ. Δεκαβάλας, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, ο κ. Αλεξανδράτος ως εκπρόσωπος του ΝΕΕ, ο κ. ΦΩΚΑΣ ως εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, ο Ν. Βερνίκος, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητηρίου και ο κ. Αγαπητός ως εκπρόσωπος της ΕΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v