Οι «κόκκινες γραμμές» των γιατρών για συνταγογραφήσεις

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ξεκαθάρισε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή η συνταγογράφηση της εμπορικής ονομασίας των φαρμάκων και εξήρε την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας για τη δικαίωση των αιτημάτων του ιατρικού κόσμου.

Οι «κόκκινες γραμμές» των γιατρών για συνταγογραφήσεις

Έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείαs Α. Γεωργιάδη, είχε ο Πρόεδροs του Ιατρικού Συλόγου Αθηνών Γ. Πατούληs σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τελευταία επίσκεψη της Τρόικας στην Ελλάδα και οι συζητήσεις που έγιναν για το φάρμακο και τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Προέδρος του ΙΣΑ ξεκαθάρισε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή η συνταγογράφηση της εμπορικής ονομασίας των φαρμάκων και ότι εκτιμά την προσπάθεια του Υπουργού Υγείας και ότι «όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα». Οι γιατροί θεωρούν ακόμη κόκκινη γραμμή τις ενδεχόμενες απολύσεις, καθώς και την επιλογή θεραπείας στο γιατρό.

Επίσης, ο κος Πατούλης ζήτησε από τον κο Γεωργιάδη να συνεχίσει την πίεση προς την Τρόικα, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές για ένα Σύστημα Υγείας ανθρώπινο και όχι ανθρωποκτονικό. 

Ο Υπουργός τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα συνεχίζεται και για ό,τι νεότερο υπάρξει, θα αποφανθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v