Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνένωση δυνάμεων για Κόρινθο - Τσακώνα

Στη δημιουργία ενιαίων σχημάτων για τη διεκδίκηση του μεγαλύτερου από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας, του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα, έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στις δύο από τις τρεις κοινοπραξίες που προεπελέγησαν.

Συνένωση δυνάμεων για Κόρινθο - Τσακώνα
Στη δημιουργία ενιαίων σχημάτων για τη διεκδίκηση του μεγαλύτερου από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας, του τμήματος Κόρινθος - Πάτρα και Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα, έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευαστικές εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν στις δύο από τις τρεις κοινοπραξίες που προεπελέγησαν.

Οι δύο κοινοπραξίες που συνενώνονται και θα κατέβουν από κοινού στη διεκδίκηση του έργου είναι ο όμιλος ”Απιον Κλέος”, στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρίες Vinci S.A., Ελληνική Τεχνοδομική, J&P Άβαξ κ.ά., καθώς και ο όμιλος ”Απόλλων” στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρίες Αθηνά, Crupo Dragados, Hotchief, Lamda κ.ά.

Aπό τις παραπάνω κοινοπραξίες σημειώθηκαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και αποχωρήσεις, όπως αυτή της ΑΕΓΕΚ και της Bilfiger.

Να σημειωθεί ότι για το έργο έχουν προεπιλεγεί δύο ακόμη κοινοπραξίες, ο όμιλος ”Hellenic Autopistas” στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρίες Citra, ACS, ΓΕΚ, Τέρνα κ.ά. καθώς και ο όμιλoς ”Οδοποίησις” όπου συμμετέχουν οι εταιρίες Mota, Engil, Acciona, Mηχανική, Θεμελιοδομή και ο οποίος είναι αμφίβολο αν τελικώς θα κατέβει στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών παρατάθηκε για τις 20 Νοεμβρίου (από τις 9 Οκτωβρίου που ήταν αρχικώς).

Ο οδικός άξονας Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα και Πάτρα - Πύργος – Τσακώνα, προϋπολογισμού περί τα 2 δισ. ευρώ, έχει συνολικό μήκος 365,4 χλμ. και το έργο παραχώρησης περιλαμβάνει την κατασκευή νέων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου συνολικού μήκους 283,7 χλμ. και τη συμπλήρωση και βελτίωση υφιστάμενων τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου συνολικού μήκους 81,7 χλμ.

Ε.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v