Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάει τα κοντέρ η γραμμή Αθήνα – Ντουμπάι

Κατά 69% αυξήθηκαν οι ταξιδιώτες στη γραμμή Αθήνα-Ντουμπάι μετατρέποντάς την στην πλέον κερδοφόρα της Emirates στην Ευρώπη. Σε άνοδο και οι εμπορευματικές μεταφορές, στις οποίες περιλαμβάνονται μέχρι και... Ferrari.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Σπάει τα κοντέρ η γραμμή Αθήνα – Ντουμπάι

Σε βασικό αιμοδότη του ελληνικού τουρισμού γενικότερα αλλά και ειδικότερα του τουρισμού της Αθήνας αναδεικνύονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη φετινή χρονιά.

Τα στοιχεία τόσο του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας όσο και της αεροπορικής εταιρείας Emirates Airlines καταδεικνύουν σημαντική αύξηση της κίνησης τη θερινή περίοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αερολιμένα της Αθήνας το διάστημα Μαΐου - Αυγούστου καταγράφηκε συνολικά αύξηση των ξένων επιβατών (οι οποίοι είτε είχαν ως προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα, είτε ήταν επιβάτες transfer με άλλο τελικό προορισμό) σε ποσοστό 6,5% σε σχέση με πέρυσι. Η πλέον εντυπωσιακή αύξηση, κατά 69%, προήλθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα το δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα να είναι το πιο κερδοφόρο της Emirates στην Ευρώπη επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ένα επιβατικό κοινό το οποίο δεν γνωρίζει τι εστί οικονομική κρίση. Να σημειωθεί ότι η πρωτιά που κατέγραψε το δρομολόγιο που συνδέει την Αθήνα με το Ντουμπάι δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός αφού η εταιρεία συνδέει το Ντουμπάι και με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η αεροπορική εταιρεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων παγκοσμίως, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που καταγράφηκε το καλοκαίρι από και προς την Ελλάδα χρειάστηκε να πραγματοποιήσει επιπλέον ημερήσια δρομολόγια προς τη χώρα μας, αφού η καθημερινή προγραμματισμένη πτήση δεν επαρκούσε.

Οι πληρότητες των αεροσκαφών το συγκεκριμένο διάστημα ξεπέρασαν το 90% όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους ο Περιφερειακός Διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία Mohammad Sarhan.

Αεροπορικώς στους νέους ιδιοκτήτες Ferrari και Lamborghini που πωλούν νεόπτωχοι Έλληνες

Η υψηλή ζήτηση στην πτήση Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα δεν αφορούσε μόνο τον τομέα της κίνησης επιβατών, αλλά και τον κλάδο των εμπορευμάτων. Μάλιστα σε ένα 10ήμερο, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου η Emirates έχει προγραμματίσει και πάλι να φέρει στην Αθήνα για εμπορική πτήση το αεροσκάφος Α380, το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία έχει αναπτυχθεί και μια νέα αγορά αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων από τη χώρα μας προς το εξωτερικό αφού η εταιρεία έχει μεταφέρει σε Ντουμπάι, Σιγκαπούρη και Τόκιο περίπου 20 - 25 αυτοκίνητα μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για πανάκριβα αυτοκίνητα, κατά κύριο λόγο Ferrari και Lamborghini, τα οποία οι Έλληνες ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν και τα πούλησαν σε ξένους αγοραστές.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό της ζήτησης για αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές προέρχεται από την ελληνική ναυτιλία, με τις ναυτιλιακές εταιρείες να ζητούν κυρίως τη μεταφορά ανταλλακτικών και εφοδίων στα πλοία τους ανά τον κόσμο. Επιπλέον μεταξύ των καλύτερων εμπορευματικών πελατών της Emirates στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο εισαγωγής - εξαγωγής ψαριών.

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται στην πλέον επιτυχημένη για την εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 17 χρόνια. Η Emirates απασχολεί συνολικά 456 Έλληνες, εκ των οποίων οι 346 σε θέσεις πληρώματος θαλάμου επιβατών, ενώ ο αριθμός των Ελλήνων πιλότων που εργάζονται στην εταιρεία φτάνει τους 37.

Από το 2007 η Emirates διοργανώνει στη χώρα μας τις μέρες καριέρας, στις οποίες αναζητά προσωπικό. Πρόκειται για εκδηλώσεις που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από νέους που αναζητούν επαγγελματική διέξοδο στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v