ΒΕΘ: Άνοιγμα καταστημάτων περισσότερες Κυριακές

Το άνοιγμα των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης περισσότερες από επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αλλά με καθορισμό ζωνών εφαρμογής για την προστασία των μικρών επιχειρήσεων.

ΒΕΘ: Άνοιγμα καταστημάτων περισσότερες Κυριακές
Κομβικό σημείο για την τόνωση της αγοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών της Θεσσαλονίκης που αυξάνονται συνεχώς, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης τη λειτουργία των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου περισσότερες από επτά Κυριακές το χρόνο που προβλέπει ο νόμος.

«Κυρίαρχο μέλημα θα πρέπει να είναι η επανατοποθέτηση της οικονομίας της Θεσσαλονίκης σε υγιείς βάσεις και η ενίσχυσή της σε τουριστικό προορισμό. Είναι δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών από τις γειτονικές χώρες. Η διεύρυνση της λειτουργίας της αγοράς θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά οφέλη στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο» τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

«Εν δυνάμει πιλότος για το εγχείρημα του ανοίγματος των καταστημάτων επιπλέον Κυριακές θα ήταν η λειτουργία τους, τις δύο Κυριακές, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας: «Όταν υπάρχει εισροή τουριστών αλλά και επισκεπτών από κοντινές πόλεις με τη Θεσσαλονίκη, όταν πραγματοποιούνται πέραν της Γενικής Έκθεσης και άλλες εμπορικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν πληθώρα κόσμου, δεν είναι δυνατόν μία ζωντανή πόλη, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, να διατηρεί τα καταστήματα της τις Κυριακές κλειστά».

«Καταλυτικής σημασίας είναι και ο προσδιορισμός των ζωνών εφαρμογής των νέων μέτρων» σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, ο οποίος αναφέρει ότι «χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες σκοπιμότητας, καθώς η επέκταση του ωραρίου θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη αιτιολογία. Πρέπει να εξασφαλιστεί πάση θυσία η προστασία των μικρών επιχειρήσεων, που ήδη πλήττονται από την οικονομική κρίση».

«Κοινός μας στόχος θα πρέπει να είναι η αναζήτηση ενός παραγωγικού μοντέλου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιφέρειας. Εκτιμούμε ότι με κοινή συμφωνία όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, για τους επισκέπτες της πόλης, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v