Οι προτάσεις για ΠΟΜΙΔΑ για τις εμπορικές μισθώσεις

Άμεση απελευθέρωση των νέων και σταδιακή απελευθέρωση των ισχυουσών εμπορικών μισθώσεων εισηγήθηκε η ΠΟΜΙΔΑ στην Επιτροπή Εμπορικών Μισθώσεων που συνέστησε το υπουργείο Ανάπτυξης, για την αναβίωση των εμπορικών κέντρων της χώρας.

Οι προτάσεις για ΠΟΜΙΔΑ για τις εμπορικές μισθώσεις
Τις προτάσεις της για το καθεστώς των εμπορικών μισθώσεων, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η άμεση απελευθέρωση των νέων και η σταδιακή απελευθέρωση των ισχυουσών μισθώσεων, κατέθεσε στην Επιτροπή Εμπορικών Μισθώσεων του υπουργείου Ανάπτυξης η ΠΟΜΙΔΑ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τις νέες εμπορικές μισθώσεις, η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει να διέπονται από τις περί μισθώσεων διατάξεις του Αστικού Κώδικα, δηλαδή η διάρκεια και όλοι οι εν γένει όροι τους να καθορίζονται ελεύθερα από τους συμβαλλόμενους.

Αναφορικά με τις υπάρχουσες μισθώσεις, η ΠΟΜΙΔΑ δεν θεωρεί χρήσιμη και παραγωγική την άμεση αποστέρηση από το δικαίωμα της 12ετούς παραμονής στο μίσθιο, και για το λόγο αυτό προτείνει τη σταδιακή κατάργηση της υπάρχουσας νομοθεσίας ως προς τις ισχύουσες μισθώσεις, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα, χωρίς οι μισθωτές που σύναψαν συμβάσεις κατά το παρελθόν έχοντας έναν επιχειρηματικό σχεδιασμό που απέβλεπε στη 12ετία να υποστούν οποιαδήποτε βλάβη από την ξαφνική κατάργησή της.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, επιβάλλεται η άμεση κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης 24 μισθωμάτων για δήθεν αποκατάσταση της «άυλης εμπορική αξίας».

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v