Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε «κούρεμα» χρέους

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κούρεμα του ελληνικού χρέους. Θα είναι πολύ μικρότερο το νέο πακέτο βοήθειας, δηλώνει ο Σόιμπλε. Πρέπει η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις.

Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε «κούρεμα» χρέους

Τη θέση της Γερμανίας ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε μελλοντικό κούρεμα χρέους της Ελλάδας εξέφρασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Steffen Seibert σε συνέντευξη τύπου. "Δεν θα συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κούρεμα", είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι "το κούρεμα δεν είναι η σωστή λύση, κατά τη γνώμη μας".

Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με το μέγεθος ενός τρίτου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Marianne Kothe, όπως μεταδίδει το MNI, σημείωσε ότι "είμαστε στο μέσον του 2ου προγράμματος και θα ήταν πραγματικά πρώιμο να δεσμευτούμε με συγκεκριμένα νούμερα τώρα".

Σόιμπλε: Πολύ μικρότερο το 3ο πακέτο

Από την πλευρά του, ο Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι "πολύ πιο περιορισμένο" από τα δύο προηγούμενα.

"Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια -με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα", ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε προς την οικονομική εφημερίδα Χάντελσμπλατ, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο Σόιμπλε δίνει στη Χάντελσμπλατ μια εξήγηση για την πολύ άμεση δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. "Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές(...) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν", δήλωσε. "Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v