ΟΕΕ: Προστασία 1ης κατοικίας ανέργων & μη εχόντων

Την ανάγκη εξορθολογισμού της αγοράς ακινήτων, όχι όμως βγάζοντας στο σφυρί την 1η κατοικία των ανέργων και των μη εχόντων τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕ Κ. Κόλλιας, με αφορμή το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

ΟΕΕ: Προστασία 1ης κατοικίας ανέργων & μη εχόντων
Ιδιαίτερα προσεκτικούς χειρισμούς απαιτεί το θέμα της άρσης στην απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια.

Ο κ. Κόλλιας σημείωσε επίσης, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τέλος, επεσήμανε ότι θεωρείται αυτονόητος ο διαχωρισμός μεταξύ όσων θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτών που μπορούν αλλά δεν θέλουν.

Η δήλωση του αντιπροέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων:

«Η συζήτηση για την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών στα ακίνητα έρχεται στην πλέον δύσκολη συγκυρία για τα ελληνικά νοικοκυριά. Γι' αυτό και οι απαιτούμενοι χειρισμοί απαιτείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για το συγκεκριμένο θέμα.

Θεωρούμε αυτονόητο το διαχωρισμό μεταξύ όσων θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, και αυτών που μπορούν, αλλά δεν θέλουν.

Όπως, επίσης αυτονόητο και στη σωστή κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η αγορά ακινήτων πρέπει να εξορθολογιστεί και οι τιμές να επανέλθουν στα πραγματικά επίπεδα. Όχι, όμως, βγάζοντας στο σφυρί την πρώτη κατοικία του ανέργου και του μη έχοντα.

Δεν μπορεί, όμως, από την άλλη, οι συνεπείς δανειολήπτες και οι ευπαθείς ομάδες να πληρώνουν το κόστος, που προκαλείται από τους κακοπληρωτές. Αυτοί και μόνο αυτοί πρέπει και οφείλουν να πληρώσουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v