Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για οκτώ νοσοκομεία

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας τίθενται 1.835 εργαζόμενοι σε 13 νοσοκομεία και δομές, καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για οκτώ νοσοκομεία

Σε εξέλιξη είναι από την Τετάρτη η διαδικασία αλλαγής χρήσης οκτώ δημόσιων μονάδων Υγείας, ενώ σε κινητικότητα βρίσκονται δεκάδες ασθενείς και 1.835 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων από 13 νοσοκομεία και την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Οπως μεταδίδει το iatronet.gr, κλιμάκια του υπουργείου Υγείας συντονίζουν τη μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών από τις παραπάνω μονάδες σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να καταλήξουν και σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), το πρωί της Τετάρτης νοσηλεύονταν 20 ασθενείς στο Αγία Βαρβάρα, 26 στο "Πατησίων", 46 στην Πολυκλινική και 16 στο Σπηλιοπούλειο. Την Πέμπτη, πραγματοποιείται καταγραφή στο "Παναγία" Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή στο "Αμαλία Φλέμιγκ".

Κινητικότητα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό που τίθεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας έχει καθοριστεί - ανά νοσοκομείο και υπηρεσία- ως εξής:
Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας: 7 άτομα.
Πολυκλινική: 181.
Πολυκλινική (παράρτημα): 189.
Σισμανόγλειο (παράρτημα): 233.
Αμαλία Φλέμιγκ: 300.
Κωνσταντοπούλειο Νέας Ιωνίας (παράρτημα): 154.
Πατησίων: 176.
Σπηλιοπούλειο: 29.
Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα (ΙΕΝΘΥΑΕ): 20.
Δυτικής Αττικής: 270.
Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης: 61.
Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης: 38.
Αφροδισίων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης: 7.
Παναγία Θεσσαλονίκης: 170.

Η κινητικότητα αφορά συνολικά 1.835 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους μέχρι να απορροφηθούν σε νέα θέση. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς, καθώς το σύστημα έχει πολλές ελλείψεις.

ΚΕΣΥΠΕ

Το θέμα των μετακινήσεων συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας (φωτογραφία).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οριστικοποιήθηκαν οι φορείς συνεισφοράς και οι φορείς υποδοχής, οι κλινικές που παραμένουν στα νοσοκομεία συνεισφοράς, καθώς και το προσωπικό που θα μετακινηθεί. Σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) αξιολογήθηκαν οι φορείς συνεισφοράς και υποδοχής, ενώ εγκρίθηκε και το σχέδιο εφημεριών για τη συγκεκριμένη περίοδο της κινητικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v