Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι για ΙΚΑ Καλλιθέας

Η δίκη για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ωστόσο είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί προ της συμπλήρωσης του 18μηνου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αποφυλακίζονται οι κατηγορούμενοι για ΙΚΑ Καλλιθέας
Ελεύθεροι λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών αναμένεται να αφεθούν προσεχώς όπως όλα δείχνουν οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απάτης μαμούθ από το ΙΚΑ Καλλιθέας. Η δίκη για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη ωστόσο είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί προ της συμπλήρωσης του 18μηνου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ήδη ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρόταση του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με αυστηρούς περιοριστικούς όρους .

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση κάθονται οι πέντε προφυλακισμένες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, η Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη, οι οποίες φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και να χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους χωρίς να το δικαιούνται με το αζημίωτο.

Κατηγορούμενοι και προφυλακισμένοι για συμμετοχή τους στην υπόθεση είναι επίσης ο Κων/νος Καραίσκος σύζυγος της Ε.Μπουραζάνη και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα, των οποίων επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε την αποφυλάκιση ο εισαγγελέας.

Ειδικότερα, ο κ. Δράκος ζητησε την αποφυλάκιση τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη απομάκρυνσης τους από τον νομό Αττικής, της συνεχούς διαμονής τους στην συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και της υποχρεωτικής εμφάνισης τους 6 φορές το μήνα σε Α.Τ.

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων, καθώς στο εδώλιο κάθεται ακόμα μία υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η Περσεφόνη Νασοπούλου (είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία της), άρχισε στις 22 Ιουλίου 2013 και βρίσκεται σε διακοπή λόγω θέρους. Πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτήν την στιγμή από το δικαστηρίου βρίσκεται στην εξέταση της δεύτερης, αρμόδιας ελεγκτού του ΙΚΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζημία που φέρεται να υπέστη ο ασφαλιστικός οργανισμός υπολογίζεται σε πάνω από 11.000.000 ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v