Πόλεμος ανακοινώσεων ΕΒΙΚΕΝ - ΔΕΗ

Οι ακριβές χρεώσεις ρεύματος, οι έξτρα φόροι και το ακριβό φυσικό αέριο στραγγαλίζουν καθημερινά το μέλλον της Ελλάδας, υποστηρίζουν οι βιομήχανοι. Πώς απαντούν στην ανακοίνωση της ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια.

Πόλεμος ανακοινώσεων ΕΒΙΚΕΝ - ΔΕΗ

Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΕΗ με την οποία η δημόσια επιχείρηση αμφισβητούσε τα στοιχεία των βιομηχανιών για το κόστος ηλεκτρικού με βάση τα νέα τιμολόγια, εξέδωσε η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ). Η Ένωση διαψεύδει τη ΔΕΗ ότι τα τιμολόγια αυτά διαμορφώθηκαν μετά από διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, την εγκαλεί για τη συνεχιζόμενη αγνόηση των αποφάσεων της ΡΑΕ, ενώ σαφέστατα δηλώνει ότι η βιομηχανία δεν θα προσέλθει στην υπογραφή των συμβάσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έσπευσε να απαντήσει στις αντιδράσεις της βιομηχανίας για τα προτεινόμενα τιμολόγια της Μέσης και Υψηλής Τάσης.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει ότι τα νέα τιμολόγια «διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις»: Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, σκληρή και είναι μία: η ΔΕΗ δεν έχει διαπραγματευτεί, δεν έχει συμφωνήσει στα τιμολόγια με κανένα μεγάλο πελάτη της και συνεχίζει να δρα με τον παλιό μονοπωλιακό τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει.

Ακόμα και για τη χρέωση ρύπων, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι η ΔΕΗ, με τις παλινωδίες στον τρόπο υπολογισμού της, διαψεύδει η ίδια σήμερα όσα μέχρι χθες ισχυριζόταν. Ταυτόχρονα, συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά αποφάσεις και πρόστιμα της Ρυθμιστικής Αρχής αναφορικά με τη χρέωση ρύπων, όπως και να διαβάζει και να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ως φορέας εκπροσώπησης των βιομηχανικών καταναλωτών ενέργειας της χώρας, έχουμε χρέος να προασπίσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους μας. Διαβεβαιώνουμε τη ΔΕΗ ότι η ανταπόκριση θα είναι αρνητική και προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσει αυτήν την πολιτική θα έχει μεγάλη συνεισφορά και ευθύνη στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, των βιομηχανιών, των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.

Το ενεργειακό κόστος είναι εθνικό θέμα, καθώς αποτελεί βάση στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας. Οι ακριβές χρεώσεις ρεύματος, οι έξτρα φόροι, το ακριβό φυσικό αέριο στραγγαλίζουν καθημερινά το μέλλον της Ελλάδας. Ας αναλάβουν επιτέλους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v