Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εκκαθάριση» από υπαλλήλους με προσωρινές διαταγές

Ως τον Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί η εκδίκαση των υποθέσεων συμβασιούχων που μένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές. Ερώτημα εάν όσοι φύγουν θα συνυπολογιστούν στον αριθμό των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα.

«Εκκαθάριση» από υπαλλήλους με προσωρινές διαταγές

Στην "εκκαθάριση" του Δημοσίου από τους υπαλλήλους οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους βάσει προσωρινών διαταγών προβαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης διά της άμεσης εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ήδη οι σχετικές υποθέσεις που επρόκειτο να συζητηθούν το 2014 και το 2015 επισπεύδονται και αναμένεται να έχουν συζητηθεί μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να ξεκαθαρισθεί ποιοι από τους περίπου 6.000 απασχολούμενους βάσει προσωρινών διαταγών στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Επί του παρόντος, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο αριθμός των συμβασιούχων που θα τεθούν εκτός Δημοσίου με αυτήν τη διαδικασία θα συνυπολογιστεί στον αριθμό των απολύσεων, ωστόσο ζητούμενο είναι να παύσει οριστικά το φαινόμενο της επ' αόριστον απασχόλησης συμβασιούχων βάσει προσωρινών διαταγών.

Στην κατεύθυνση αυτή, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου σχεδιάζεται να έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων "για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή" και αγωγές "για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει ως ασφαλιστικό μέτρο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v