Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εως 16/10 οι προσφορές για Bank of Alexandria

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την εξαγορά ποσοστού έως 80% της κρατικής τράπεζας Bank of Alexandria είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου.

Εως 16/10 οι προσφορές για Bank of Alexandria
Η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την εξαγορά ποσοστού έως 80% της κρατικής τράπεζας Bank of Alexandria είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου, μεταδίδει το Reuters.

Αμέσως μόλις καταφθάσουν οι προσφορές σε σφραγισμένους φακέλους θα ακολουθήσει δημοπρασία με διαδοχικούς κύκλους προσφορών, ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση το υπουργείο Επενδύσεων και η Κεντρική Τράπεζα.

Τον Αύγουστο προκρίθηκαν έξι υποψήφιοι για την εξαγορά του 75% - 80% της τράπεζας της οποίας το ενεργητικό τον Φεβρουάριο ανερχόταν σε περίπου 40 δισ. λίρες Αιγύπτου (6,9 δισ. δολάρια).

Οι εταιρίες που έχουν προκριθεί είναι: Αrab Bank Group, Arab National Bank, Mashreqbank, Dubai Investment Group, Commercial International Bank, BNP Paribas , Sanpaolo IMI και EFG Eurobank.

Μετά την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή, η κυβέρνηση θα πωλήσει περαιτέρω ποσοστό 15 - 20% της τράπεζας, με δημόσια προσφορά μέσω του χρηματιστηρίου. Το υπόλοιπο 5% των μετοχών θα διατεθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας.

Η ανακοίνωση δεν διευκρίνιζε ακριβώς πότε θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία αλλά σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπως και στην πώληση της τρίτης άδειας κινητής τηλεφωνίας της Αιγύπτου, η δημοπρασία έγινε την ίδια ημέρα και το αποτέλεσμα έγινε γνωστό μέσα σε μερικές ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v