Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίνουν περιουσίες για «επιεικέστερη» μεταχείριση

Τον τελευταίο χρόνο, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο Λάκης Γαβαλάς διαβιούν στον Κορυδαλλό καθώς κατηγορούνται ότι με τις πράξεις τους ζημίωσαν το Δημόσιο. Και οι δυο προσέφεραν την περιουσία τους, ωστόσο το κράτος μοιάζει "αμήχανο" μπροστά στην προσφορά.

Δίνουν περιουσίες για «επιεικέστερη» μεταχείριση
Εκείνος, διάσημος στους κοσμικούς κύκλους εγχώριους και διεθνείς. Πάρτι, τηλεοπτικές κάμερες, φωτογραφίσεις στη Μύκονο, την Σαντορίνη με μοντέλα και τελευταίως με τους επιστήθιους φίλους του Dolce and Gabanna.

Εκείνη, διατηρούσε "χαμηλό" προφίλ, ωστόσο η συγγένειά της με έναν από τους ισχυρότερους κάποτε πολιτικούς της Ελλάδας δεν την άφηνε να διατηρήσει την "ανωνυμία" της.

Τον τελευταίο χρόνο, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο Λάκης Γαβαλάς διαβιούν στον Κορυδαλλό καθώς κατηγορούνται ότι με τις πράξεις τους ζημίωσαν το Δημόσιο. Και οι δυο προσέφεραν την περιουσία τους, ωστόσο το κράτος μοιάζει "αμήχανο" μπροστά στην προσφορά.

Οι συλλήψεις και εν συνεχεία οι "απελευθερώσεις" του γνωστού μόδιστρου σχεδόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν απασχολήσει όλο το φάσμα των ΜΜΕ. Ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, οικονομικά έντυπα, κουτσομπολίστικα περιοδικά αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές ανακυκλώνουν διαρκώς τις λεπτομέρειες των συλλήψεων του.

Ο Λάκης Γαβαλάς αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα αφού πρώτα είχε συμπληρώσει 14 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού για φοροδιαφυγή και μή καταβολή ΦΠΑ 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή παραδέχθηκε τα χρέη του και δήλωσε πρόθυμος να ξεπληρώσει τα οφειλόμενα διαθέτοντας όλη την περιουσία του στο Ελληνικό Δημόσιο. Την πρώτη φορά που διατυπώθηκε η πρόταση οι αρχές έμοιαζαν αμήχανες. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες και πολλές επαναλήψεις της προσφοράς μέχρι το ελληνικό Δημόσιο να δεχθεί να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις που μέχρι πρότινος του ανήκαν στην Καντζα....

Πριν από δύο μέρες ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφηθη και παραλίγο να καταλήξει και πάλι στην φυλακή καθώς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για μη καταβολή 1,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο. Τελικώς του έδωσε αναστολή συνεκτιμώντας και την παραχώρηση της περιουσίας του.

Σε "επιεικέστερη" ποινική μεταχείριση ελπίζει και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή η οποία προ δύο ημερών μέσω του συνηγόρου της υπέβαλε στο Εφετείο Κακουργημάτων συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς στο Δημόσιο των τριών ακινήτων (ένα στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι και δυο στην οδό Κεφαλληνίας στα Πατήσια) που κατά την κατηγορία αποτελούν προϊόντα "μαύρου χρήματος". "

Μα ούτως η άλλως είναι δημευμένα", αντέτεινε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου θέλοντας να καταδείξει ότι η "προσφορά" είναι περιττή.

Βάσει των διατάξεων που ισχύουν, τα περιουσιακά στοιχεία όποιου κατηγορείται για βλάβη του Δημοσίου, δημεύονται. Ωστόσο για να αξιοποιηθούν θα πρέπει να υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του κατηγορούμενου.

Αντίθετα όταν τα περιουσιακά στοιχεία παραχωρούνται επισήμως από τον ιδιοκτήτη τους προς το κράτος, τότε αυτά είναι άμεσα αξιοποιήσιμα....Απλώς το Δημόσιο θα πρέπει να αποκτήσει αντανακλαστικά....

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v