Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Την άλλη εβδομάδα εξετάζει το deal Vodafone-Wind

Στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ που είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου αναμένεται ότι θα δοθείη έγκριση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind για την δημιουργία της νέας κοινής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΕΕΤΤ: Την άλλη εβδομάδα εξετάζει το deal Vodafone-Wind
Στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου αναμένεται ότι θα δοθεί, εφόσον δεν διαπιστωθούν προβλήματα κατά τον έλεγχο του φακέλου, η έγκριση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind για την δημιουργία της νέας κοινής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης.

Το θέμα περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της χθεσινής Ολομέλειας της ΕΕΤΤ ωστόσο δεν συζητήθηκε, πάντως εκτιμάται ότι αν η έγκριση δοθεί στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία πιθανότητα θα είναι και η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές, τότε η εταιρεία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του φθινοπώρου, όπως προβλέπει και το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τις δύο εταιρείες συμφωνία είναι 15ετούς διάρκειας και θα έχει ως συνέπεια επενδύσεις της τάξεως των 150 εκατ. Ευρώ. οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G (network sharing) κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε μερικές αστικές περιοχές.

Σε αναμονή ο ΟΤΕ για τα «πακέτα»

Να σημειώσουμε ακόμη ότι χθες η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ δεν εξέτασε και τα εναπομείναντα οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ που αφορούν στην εμπορική πολιτική του 2013 και τα οποία επίσης περιλαμβάνονταν στην ατζέντα. Από τα συνολικά 31 προγράμματα που έχει υποβάλλει για έγκριση ο ΟΤΕ από τις αρχές της άνοιξης έχουν εγκριθεί περίπου τα μισά και αναμένεται η έγκριση των υπολοίπων.

Σε περίπτωση που η έγκριση δε δοθεί στην επόμενη Ολομέλεια τότε είναι πολύ πιθανό τα «πακέτα» του ΟΤΕ να παραμείνουν χωρίς έγκριση καθώς τον Σεπτέμβριο λήγει η θητεία των μελών της Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v