Επίθεση στον Γεωργιάδη κατά την επίσκεψη στο Αττικό

Επίθεση από κάποιους εργαζόμενους αλλά και από άτομα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στο χώρο της Υγείας δέχθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Επίθεση στον Γεωργιάδη κατά την επίσκεψη στο Αττικό
Αντιμέτωπος με διαδηλωτές αλλά και με άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος».

Ο κ. Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς τον συγκεκριμένο χώρο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα και δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.

Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον χτύπησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό», μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού, και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.

Γεωργιάδης: Με χτύπησαν στο πρόσωπο

"Όπως έκανα την κίνηση να προχωρήσω, οξύνθηκαν τα πνεύματα. Με έσπρωξαν, με χτύπησαν στο πρόσωπο", δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Βήμα fm, "θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου θλίψη για το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ το δικαίωμα και να διαμαρτυρηθούν και να μην με συμπαθούν και να μην με θέλουν υπουργό. Πιστεύω, όμως, ότι είναι αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και, δεύτερον, -όπως και να έχει- είναι αδιανόητο να ασκούν βία πάνω στον υπουργό".

"Πιστεύω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος θα καταδικάσει αυτό που έγινε. Μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, αλλά με χτύπησαν" συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

"Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι' αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας", τόνισε.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο, και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες τους για το επεισόδιο.

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v