Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Οι τράπεζες να συμβάλουν στην ανάκαμψη

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Σαμαράς: Οι τράπεζες να συμβάλουν στην ανάκαμψη
Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με το προεδρείο του ΤΧΣ, τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και το οικονομικό επιτελείο.

Στην ατζέντα βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης για το τραπεζικό σύστημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, από την Εθνική ο Γιώργος Ζανιάς, από τη Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της για την περαιτέρω θωράκιση και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

«Τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε, πια, ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες, θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την Ελληνική Οικονομία και ανταλλάξαμε απόψεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Όσον αφορά το ζήτημα της ρευστότητας ο κ. Στουρνάρας είπε ότι: «είναι ένα από τα θέματα που κουβεντιάσαμε και ακούσαμε τις απόψεις των τεσσάρων τραπεζών».


Real.gr- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v