Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδότηση συμμετοχής στην 78η ΔΕΘ από το ΕΒΕΘ

Την επιδότηση συμμετοχής έως 80 επιχειρήσεων-μελών που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 78η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί 7-15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι προϋποθέσεις.

Επιδότηση συμμετοχής στην 78η ΔΕΘ από το ΕΒΕΘ
Δυναμικό παρών θα δώσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στην 78η ΔΕΘ που φέτος διοργανώνεται από τον ενδυναμωμένο και ενιαίο πλέον εθνικό εκθεσιακό φορέα ΔΕΘ-HELEXPO A.E., επιδιώκοντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013. Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί (Καινοτομία - Τεχνολογία Ανάπτυξης - Εξωστρέφεια) σε συνδυασμό με το μήνυμα της «αναγέννησης» του θεσμού της ΔΕΘ, θα αποτελέσουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες, αλλά και πόλο έλξης για περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, που αναμένονται φέτος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που ανέκαθεν υποστηρίζει εμπράκτως τη ΔΕΘ, χαιρετίζει την πρωτοβουλία ενδυνάμωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και επιθυμώντας να συμβάλει σ' αυτήν, σε συνδυασμό με την πάγια τακτική του να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, αποφάσισε την ενοικίαση του Περιπτέρου 10, προκειμένου να στεγάσει, επιχειρήσεις-μέλη του που επιθυμούν να συμμετέχουν στην 78η ΔΕΘ.

Ειδικότερα, στο Περίπτερο 10, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, έναντι της εισόδου Πλ. Σιντριβανιού και διαθέτει περισσότερα από 1.100 τμ. εκμεταλλεύσιμου εσωτερικού χώρου, σχεδιάζεται να εγκατασταθεί το «Περίπτερο του ΕΒΕΘ», ενώ το Επιμελητήριο πρόκειται να επιδοτήσει τη συμμετοχή ως 80 ενδιαφερόμενων-μελών του, απ' όποιον κλάδο κι αν προέρχονται.

Οι επιχειρήσεις που θα φιλοξενηθούν στο «Περίπτερο του ΕΒΕΘ», θα εγκατασταθούν σε σταντ εμβαδού 12 τμ., που θα διαθέτουν τον βασικό εξοπλισμό. Με την προαναφερόμενη επιδότηση, το τελικό ποσό που θα καταβάλει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση για τη συμμετοχή της ανέρχεται στα 480 ευρώ, πλέον ΦΠΑ (αρχικό κόστος 1.584 ευρώ, πλέον ΦΠΑ).

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να ζητήσουν επιδότηση για περισσότερα τ.μ., πάντα όμως πολλαπλάσια του εμβαδού του βασικού σταντ (12 τμ.).

Στο ανωτέρω κόστος περιλαμβάνονται οι δαπάνες του γενικού φωτισμού, της ψύξης, της φύλαξης, της γενικής και ειδικής καθαριότητας, της κάλυψης των διαδρόμων του Περιπτέρου με μοκέτα και η παροχή ηλεκτροδότησης σε κάθε εκθέτη.

Επίσης, το Επιμελητήριο προτίθεται να διαθέσει, με αντίστοιχους όρους, υπαίθριο, στεγασμένο χώρο (τέντα) πέριξ του «Περιπτέρου του ΕΒΕΘ», εμβαδού περίπου 400 τ.μ., έναντι τελικού ποσού 30 ευρώ/τ.μ., πλέον ΦΠΑ.

Προϋποθέσεις

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των εταιριών που θα συμμετέχουν στο «Περίπτερο του ΕΒΕΘ», στην οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου και να έχει εξοφλήσει και τη συνδρομή του 2013. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επιδότηση δεν εμποδίζει την υποβολή αίτησης μιας επιχείρησης και στο πρόγραμμα εξωστρέφειας του ΕΒΕΘ για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού.

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 17 Ιουλίου και ώρα 09.00 και δε θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα. Η διαδικασία θα κλείσει μόλις καλυφθεί το συνολικό εμβαδόν του εκθεσιακού χώρου.

Λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι αποδεικτικό προτεραιότητας των επιχειρήσεων θα αποτελεί η ημερομηνία και ώρα παραλαβής από το ΕΒΕΘ του αντίγραφου του καταθετηρίου του ποσού συμμετοχής. Σημειώνεται ότι το ποσό συμμετοχής (το οποίο πρέπει να κατατεθεί με την υποβολή της αίτησης) θα επιστραφεί αποκλειστικά και μόνο στις επιχειρήσεις που δεν θα μετάσχουν στην Έκθεση λόγω συμπλήρωσης του προβλεπόμενου αριθμού εκθετών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ (τηλ. 2310 370 132).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v