Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΒΑΠ: Η ανάπτυξη θέλει φορολογικά κίνητρα

Φορολογική μεταρρύθμιση πρέπει να σημαίνει και ανάπτυξη τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δ. Μαθιός, σχολιάζοντας το νέο Φορολογικό Κώδικα, επισημαίνοντας ότι παρά τις βελτιώσεις του δεν ανατρέπει τη φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΒΑΠ: Η ανάπτυξη θέλει φορολογικά κίνητρα
Αλλαγή της φορολογικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, με αφορμή το τελικό σχέδιο του νέου Φορολογικού Κώδικα, για το οποίο σημείωσε ότι δεν ανατρέπει το φοροεισπρακτικό χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθείται.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαθιός, η επανεκκίνηση του ρυθμού της οικονομίας με κεντρικό μηχανισμό τις επενδύσεις θα επιτευχθεί μόνο με φορολογικά κίνητρα και φορολογικές διευκολύνσεις, επομένως αποτελεί μονόδρομο η αλλαγή της φορολογικής πολιτικής.

Η δήλωση του προέδρου του ΣΒΑΠ:

«Ο νέος Κώδικας Φορολογικών Στοιχείων παρά τις μεταβολές και τις βελτιώσεις που επιδιώκει δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση ανατροπής του σημερινού φοροεισπρακτικού χαρακτήρα της φορολογικής πολιτικής με μια πολιτική αναπτυξιακής λογικής. Χρειάζονται να γίνουν πολλά και κυρίως τομές που να μας οδηγούν σε κατευθύνσεις αναπτυξιακών κινήτρων.

Κυβέρνηση και πολιτικός κόσμος οφείλουν τελικά να αντιληφθούν ότι επανεκκίνηση του ρυθμού της οικονομίας με κεντρικό μηχανισμό τις επενδύσεις θα επιτευχθεί μόνο με φορολογικά κίνητρα και φορολογικές διευκολύνσεις. Χρηματοδοτήσεις και επιχορηγήσεις εξυπηρετούν μεν τις επενδύσεις αλλά δεν τις ενεργοποιούν. Η φορολογική πολιτική είναι πλέον μονόδρομος για μια αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική. Πρώτο βήμα πρέπει να είναι η μεταβολή της νοοτροπίας και της λογικής στους στόχους της φορολόγησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v