Κινητοποιήσεις για τις διαθεσιμότητες στην Υγεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ στις 16 και τις 24 Ιουλίου, λόγω απεργιών που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Κινητοποιήσεις για τις διαθεσιμότητες στην Υγεία

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ στις προωθούμενες 2.500 διαθεσιμότητες προσωπικού.

Οπως μεταδίδει το iatronet.gr η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 16 Ιουλίου και διοργανώνει νέα 24ωρη στις 24 του ίδιου μήνα.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εκτιμά ότι η διαδικασία οδηγεί και σε απολύσεις, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για 15.000 στο σύνολο του δημοσίου. Ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δέχτηκε στην ΠΟΕΔΗΝ ότι το μέτρο είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, καθώς οι ποσοτικοί στόχοι για μείωση του δημοσίου έχουν επιτευχθεί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ:

"Οι 65.000 υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων που στηρίζουν την 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων 360 ημέρες το χρόνο, καλούνται να συμβάλλουν στο φόρο αίματος που απαιτεί η τρόικα και έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν οι πρόθυμοι υπουργοί Υγείας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Από την πολιτική αυτή δεν εξαιρείται κανένας και εν δυνάμει όλοι οι υγειονομικοί είναι υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα – απόλυση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v