Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΔΣ για λαχεία

Στο ΤΑΙΠΕΔ ευελπιστούν πως θα κλείσει η συμφωνία για τα Κρατικά Λαχεία με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ - Intralot - Scientific Games ώστε να μπουν στα ταμεία τα 190 εκατ. ευρώ.

ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΔΣ για λαχεία
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων με θέμα τη σύμβαση για τη 12ετή εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων.

Εν μέσω της προσπάθειας που καταβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, στο ΤΑΙΠΕΔ ευελπιστούν πως θα κλείσει η συμφωνία για τα Κρατικά Λαχεία με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ - Intralot - Scientific Games ώστε να μπουν στα ταμεία τα 190 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Intralot και η Scientific Games έχoυν αρνηθεί να καταβάλουν τα απαιτούμενα ποσά για την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας που θα έχει την διαχείριση των λαχείων, «αξιώνοντας» να υπογραφεί πρώτα η συμφωνία των προμηθειών.

Ειδικότερα οι δύο εταιρίες που εκτός από μέτοχοι είναι και προμηθευτές στην υπόθεση των λαχείων, θέλουν πρώτα να υπογραφούν οι συμβάσεις που θα τους κατοχυρώνουν υψηλό ποσοστό του τζίρου, ως αμοιβή άνευ κινδύνου, και μετά να βάλουν τα χρήματα ως μέτοχοι. Παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τα συμβατικά κείμενα.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ένα άτυπο τελεσίγραφο έως την 4η Ιουλίου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v