ΣΑΤΕ: Ενημερώνει τους εργολήπτες της Κρήτης

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ζητήματα των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τεχνικών Προδιαγραφών, καθώς και του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Σήμανσης Δομικών Προϊόντων, με έμφαση στα προβλήματα ενσωμάτωσης.

ΣΑΤΕ: Ενημερώνει τους εργολήπτες της Κρήτης
Η διαπιστωμένη άγνοια τόσο των νέων Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τεχνικών Προδιαγραφών, όσο και των Κοινοτικών κανονισμών περί σημάνσεων δομικών προϊόντων, συνιστά μια πρόσθετη τροχοπέδη στην μελέτη, ανάθεση και κατασκευή των δημόσιων έργων, αλλά και στο έργο των κατασκευαστικών εταιρειών. Το πρόβλημα αυτό ανέλαβε να αντιμετωπίσει ο ΣΑΤΕ, ως ο κορυφαίος φορέας του εργοληπτικού κόσμου, οργανώνοντας ανά την Ελλάδα έναν «κύκλο» ενημερωτικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο «κύκλος» αυτός ολοκληρώνεται, στην παρούσα φάση, με την εκδήλωση που οργανώνεται την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στα Χανιά (στα Γραφεία του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, Νεάρχου και Γιαμπουδάκη, με ώρα έναρξης στις 9:30 π.μ.).

Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ζητήματα των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τεχνικών Προδιαγραφών, καθώς και του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Σήμανσης Δομικών Προϊόντων, με έμφαση στα προβλήματα ενσωμάτωσης και τις ασυμβατότητες με τις έως τώρα Δημόσιες Συμβάσεις.

Τα ζητήματα αυτά θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν εκτενώς, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν στο αμέσως επόμενο διάστημα εμπλοκές, τόσο στον τομέα των κατασκευών, όσο και στον τομέα παραγωγής δομικών προϊόντων.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί CD με το υλικό (βασικά κείμενα και εισηγήσεις) που θα παρουσιαστούν και αποτελούν «εργαλείο» δουλειάς για τους εργολήπτες, αλλά και τις υπηρεσίες.

Την εκδήλωση-συζήτηση θα συντονίσουν ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Ι. Στρογγυλός και ο συντονιστής του Περιφερειακού Τμήματος ΣΑΤΕ Κρήτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γιώργος Βλάχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v