Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΧΩΔΕ: Τρεις νέοι διαγωνισμοί για επέκταση μετρό

Τρεις νέοι διαγωνισμοί που αφορούν στην κατασκευή επεκτάσεων του μετρό αναμένονται μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Ο πρώτος αφορά στην κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 3 προς το Χαϊδάρι, ο δεύτερος επέκταση από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά και ο τρίτος στην αποπεράτωση της κατασκευής των Σταθμών Χολαργός και Νομισματοκοπείο καθώς και στην πλήρη κατασκευή του Σταθμού Αγία Παρασκευή.

ΥΠΕΧΩΔΕ: Τρεις νέοι διαγωνισμοί για επέκταση μετρό
Τρεις νέοι διαγωνισμοί που αφορούν στην κατασκευή επεκτάσεων του μετρό αναμένονται μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. Ο πρώτος αφορά στην κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 3 προς το Χαϊδάρι καθώς και η κατασκευή του αμαξοστασίου του μετρό στην περιοχή του Eλαιώνα, συνολικής έκτασης 86.000 τ.μ.

Στον διαγωνισμό αυτό που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχουν οι εξής κοινοπραξίες:

* AKTΩP ATE - SIEMENS A.G. - VINCI CONSTRUCTION GP

* J&P - ABAΞ A.E. - FCC CONSTRUCCION S.A - ELECNOR S.A. - INSTALACIONES INA-BENSA S.A

* ALPINE MAYREDER BAU GmbH - TEPNA A.E - ΠANTE-XNIKH A.E - POWELL ELECTRI-CAL SYSTEMS INC.

* IMPREGILO - AEΓEK - AL-STOM TRANSPORT

Επίσης, στις 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά, ο οποίος αρχικώς είχε προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια δόθηκε παράταση.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για το εν λόγω έργο οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν μόνο τα πιστοποιητικά.

Τέλος, στις 16 Οκτωβρίου θα καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές οι κοινοπραξίες για την αποπεράτωση της κατασκευής των Σταθμών Χολαργός και Νομισματοκοπείο καθώς και για την πλήρη κατασκευή του Σταθμού Αγία Παρασκευή.

Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν τα εξής σχήματα:

* ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ALPINE MAYREDER BAU GmbH - ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. -POWELL E.S. INC

* ΑΕΓΕΚ IMPREGILO SpA - ALSTOM Transport S.A.

* ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ

Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2006, εφόσον δεν υπάρξουν εμπλοκές λόγω ενστάσεων, και στις αρχές του 2007 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στους τρεις σταθμούς της Γραμμής 3.

Ο Σταθμός Νομισματοκοπείο προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2007, ενώ οι Σταθμοί Χολαργός και Αγία Παρασκευή εντός του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v